Vesti > Politika

Pribićević: Nije realno da se PITANJE KiM reši za NEKOLIKO NEDELJA

Građani Srbije, kao i vlast i opozicija, saglasni su da je Kosovo deo naše teritorije, kaže on

Izvor: K1info/Tanjug

20/10/2022 > 19:09

podeli vest:

Pribićević: Nije realno da se PITANJE KiM reši za NEKOLIKO NEDELJA
Foto: Youtube PrintScreen


Nije realno da se problem Kosova i Metohije reši za nekoliko nedelja kako tvrdi Eskobar, jer se to pitanje rešava već nekoliko decenija, rekao je karijerni diplomata Ognjen Pribićević. 

Podsetimo, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je postizanje konačnog sporazuma između Beograda i Prištine pitanje nedelja.

Na pitanje kako tumači izjavu Eskobara, Pribićević kaže da ne zna ko bi to pitanje mogao da reši za nekoliko nedelja i da se može raspravljati o modelima rešavanja tog pitanja, ali da su građani Srbije, kao i vlast i opozicija, saglasni da je Kosovo deo naše teritorije.

- To je posebno važno danas, jer je geografija, odnosno teritorija najvažnija, ovo je vreme ratova - kazao je Pribićević.

Naglasio je da se nijedna zemlja dobrovoljno ne odriče svoje teritorije, te da to neće učiniti ni Srbija.

Na pitanje da prokomentariše i izjavu Eskobara da podržava nemačko-francuski predlog o KiM da Srbija dopusti ulazak tzv. Kosova u sve međunarodne organizacije, Pribićević kaže da je ta podrška logična i da je jasno da Francuska i Nemačka ne donose samostalno odluke.

- Sve te priče o izdvajanju Evropske unije nisu realne i tu se zna ko ima najveću moć i vojnu i ekonomsku, tako da je jasno da Eksobar podržava zato što je taj plan donesen uz znanje SAD - rekao je Pribićević.

 

 

 

Ostavite komentar