Vesti > Politika

Vučić se sastao sa Eskobarom - tema susreta, naravno, KIM

Srbija insistira na potpunoj primeni postignutih sporazuma

Izvor: K1info/Tanjug

20/10/2022 > 11:31

podeli vest:

Vučić se sastao sa Eskobarom - tema susreta, naravno, KIM
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

- Važan razgovor o svim aktuelnim dešavanjima i otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine uz insistiranje na punoj primeni do sada postignutih sporazuma, kao i međunarodnog prava - naveo je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije".

- Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna zemlja, nastavlja borbu za očuvanje svog naroda i zemlje ulažući maksimalne napore u cilju očuvanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona - dodao je Vučić.

Eskobar je izrazio očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, što je značajno kako za građane, tako i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, uz brzo okončanje pregovora.

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan izjavio je u sredu da bi rok koji je kosovska vlada odredila za pregistraciju vozila na RKS tablice trebalo da bude odložen za 10 meseci i da bi bilo dobro da odgovor kosovske vlade bude pozitivan, prenosi Kanal 10.

 

 

 

 

Ostavite komentar