Vesti > Politika

Kurtijeva poseta severu KIM demonstracija sile sa željom da se izazovu NOVE TENZIJE

Petković je naveo da je Kurti odlučio da podigne nove tenzije na severu KiM, uoči nastavka dijaloga u Briselu

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

03/04/2024 > 21:33

podeli vest:

Kurtijeva poseta severu KIM demonstracija sile sa željom da se izazovu NOVE TENZIJE
Foto: Tanjug/STA/NEBOJŠA TEJIĆ


Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović izjavio je da je dolazak premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija danas na sever KiM demonstracija sile i neprijateljstva prema Srbima koji tu žive.

- Zamislite da živite u gradu negde u Evropi, u kojem vlada gradonačelnik kojeg bira manje od tri odsto ljudi, a da vladavinu sprovode policijske nindže koji ne govore jezikom lokalnog stanovništva. Odjednom dolazi momak koji sebe naziva premijerom, okružen sa 100 vojnika naoružanih do zuba, i proglašava da više nećete moći da primate svoju platu, penziju ili pomoć za brigu o deci, samo zato što ste pogrešne nacionalnosti - napisao je Starović na svom nalogu na mreži Iks, aludirajući na Kurtijevu današnju posetu severu KiM.

On je dodao da su ulice ''sablasno prazne'' i da ''ljudi samo čekaju da on ode i vrate se poslednjim ostacima normalnosti''.

- E, to je bila današnja realnost lokalnog stanovništva na severu Kosova, pošto se privremeni premijer Kurti odlučio za još jednu demonstraciju sile i neprijateljstva prema srpskom narodu koji je ostao u pokrajini - poručio je Starović.

Kurti je ranije danas saopštio je da je danas posetio sve četiri opštine na severu KiM, u kojima pretežno živi srpsko stanovništvo.

Prethodno su direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i Srpska lista osudili Kurtijevu posetu opštinama na severu pokrajine.
Petković je naveo da je Kurti odlučio da podigne nove tenzije na severu KiM, uoči nastavka dijaloga u Briselu.

Foto: kosovo online

 

Iz Srpske liste su naveli da Kurtijev dolazak na sever KiM ima za cilj destabilizaciju situacije na terenu i izazivanje tenzija.

"Zahtevamo da nadležne međunarodne organizacije reaguju na ovu očiglednu provokaciju i zahtevaju od svog pulena da prestane da ugnjetava srpski narod, koji je ovog puta pokazao izuzetnu suzdržanost i trpeljivost", ističe se u saopštenju Srpske liste.

 

Ostavite komentar