Vesti > Politika

Od danas "Beogradska arena" ponovo nosi svoje IZVORNO IME: Šapić kaže da je ispunio svoje OBEĆANJE, i to nije sve!

Imena simbola Grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju, objasnio je Šapić

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

03/04/2024 > 18:42

podeli vest:

Od danas "Beogradska arena" ponovo nosi svoje IZVORNO IME: Šapić kaže da je ispunio svoje OBEĆANJE, i to nije sve!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/ATA Images


Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je najvećoj gradskoj sportskoj hali, sa koje je počelo uklanjanje dosadašnjeg naziva "Štark arena", zvanično vraćeno njeno izvorno ime - "Beogradska arena" i da simboli grada Beograda više neće biti na prodaju.

- Kao što sam u novembru i najavio, simboli grada Beograda više neće biti na prodaju, dokle god se ja u ovom gradu budem nešto pitao - rekao je Šapić ispred "Beogradske arene" na Novom Beogradu.

Šapić je poručio da su naziv "Beogradska arena" i ta hala jedan od simbola Beograda i naveo da se tu održavaju najvažniji kulturni, sportski i drugi događaji i manifestacije, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.

- Od 2010. godine "Arena" je bila na prodaju, nosila je imena raznih firmi, kompanija, a poslednje koje je nosila bilo je "Štark arena". Danas je krenulo skidanje tog natpisa, jer ugovor ističe i ja se nadam da se, bez obzira na to ko bude vodio grad Beograd u budućnosti, ime "Beogradske arene" više neće dovoditi u pitanje. Grad Beograd je u situaciji da ne mora da prodaje svoje simbole - rekao je Šapić.

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Dodao je da imena simbola grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju.

- Govorio sam i ranije o tome da nema razloga da mi ne radimo isto ono što rade sve druge civilizovane, demokratske, evropske zemlje na koje se mnogi pozivaju, pa i oni koji će me napasti zbog ovoga, da ono što nam je važno ne bude na prodaju. Kao što "Zagreb arena" nije na prodaju, nismo videli da su joj dali ime "Knjaz Miloš arena", a čak se ni reklama "Knjaz Miloš" ne može postaviti na Trgu bana Jelačića, bez obzira koliko biste to platili - rekao je Šapić. 

Naveo je da tako i mi treba da poštujemo sebe, u najmanju ruku kao što i drugi poštuju sebe i da povedemo računa o našim simbolima. 

- Zbog toga je od danas "Beogradska arena" ponovo "Beogradska arena" i nadam se da će tako ostati i u budućnosti - zaključio je Šapić.
 

Ostavite komentar