Vesti > Politika

VLAST I OPOZICIJA PRVI PUT posle IZBORA za istim stolom: Razgovarali o IZBORNIM USLOVIMA, evo da li je pao dogovor

Sastanak je počeo nešto posle 9.00 časova, a raspravljalo se i o tri zahteva opozicije za predstojeće beogradske i lokalne izbore

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

03/04/2024 > 10:48

podeli vest:

VLAST I OPOZICIJA PRVI PUT posle IZBORA za istim stolom: Razgovarali o IZBORNIM USLOVIMA, evo da li je pao dogovor
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg


U Skupštini Srbije završen je danas rad Kolegijuma, na kojem su učestvali predsednica parlamenta Ana Brnabić i šefovi poslaničkih grupa u parlamentu, a na kome se razgovaralo o primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Sastanak je počeo nešto posle 9.00 časova, a raspravljalo se i o tri zahteva opozicije za predstojeće beogradske i lokalne izbore.

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" najavili su da će se obratiti medijima u 11.00 sati u holu Skupštine Srbije.

Vlast i opozicija su se prvi put posle decembarskih izbora našli za istim stolom u parlamentu, u ponedeljak, 1. aprila, kako bi razgovarali o izbornim uslovima, ali dogovor, kako je tada rečeno novinarima, nije postignut.

Predstavnici vladajuće koalicije nisu prihvatili jedan od tri uslova opozicije, a to je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana. 

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

 

Na Kolegujim su se odazvale sve poslaničke grupe vladajuće koalicije SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, Stranka pravde i pomirenja, kao i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA.

Na sastanak nisu došli predstavnici poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović", kao i predstavnici poslaničke grupe "Ekološki ustanak" koju vodi Aleksandar Jovanović Ćuta.
 

Ostavite komentar