Vesti > Politika

SUMORNA predviđanja PREDSEDNIKA Vučića: Nismo daleko od izbijanja TREĆEG SVETSKOG RATA

Srbiju zbog izdvanja naloga za hapšenje predsednika Rusije očekuju teški razgovori o Kosmetu

Izvor: K1info/Tanjug

17/03/2023 > 19:07

podeli vest:

SUMORNA predviđanja PREDSEDNIKA Vučića: Nismo daleko od izbijanja TREĆEG SVETSKOG RATA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je spreman da kaže da nismo daleko od izbijanja trećeg svetskog rata, kao i da nam je jedini zadatak da sačuvamo Srbiju.

On je na mitingu u Sremskoj Mitrovici rekao da mi Srbi možemo da prođemo kroz demografske, pravne i sve druge posledice kao i da je cilj da se "naš državni i nacionalni brod" dovede do sigurne luke i da se izbegnu tuđi sukobi i ratovi, sačuva Srbija.

- To je naš sveti zadatak. Ne morate da mi objašnjavate šta su emocije, šta mislite i osećate da sam bezdušan. Moj je posao da budem i bezdušan da bih sačuvao mir za našu decu i sačuvao živote stotine hiljada ljudi. Toga ću da se držim - rekao je Vučić.

On je dodao da kroz istoriju Srbije ima primera lošeg ponašanja, neodgovornih odluka i vremena kada su nisu donošene najodgovornije odluke, jer se podilazilo emocijama zbog "tri dana popularnosti".

- Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a danas se to okrenulo naopačke. Popuštanja neće biti, i jedni i drugi igraće do uništenja - naveo je Vučić, aludirajući na odluku Međunarodnog suda pravde da izda međunarodnu poternicu za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kako je istakao, mi "ovu našu malu" i najlepšu zemlju, moramo da sačuvamo, jer nam je to jedini zadatak.

- I neka me psuju svi, mi imamo samo jednu zemlju Srbiju i moramo da je sačuvamo. Kada neki govore pobediće ovaj ili onaj, za nas nema pobede, za nas je spas samo da ni u čemu ne učestvujemo. Morate da razumete da ovo više nema smisla i šta god govorili svi. Jedino što u svetu ne postoji je racionalan pristup rešavanju problema, kako je govorio (Noam) Čomski. Kao da niko neće da reši problem, već hoće još veći - rekao je Vučić.

On je ponovio da danas postoji zabranjena reč mir i to što svi govore o porazu druge strane.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- Nije me sramota da kažem da samo želimo mir i da nas ostave na miru da živimo normalno, ne dirajući nikoga i da nas ne uvode u nove sukobe - zaključio je Vučić.

Biće nam teže u Ohridu zbog Putina

Predsednik Vučić je izjavio i da će zbog naloga koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina sutra biti teža pozicija Srbije u Ohridu, kao i da ćemo zbog toga morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti.

Moraćemo da budemo odgovorni i ozbiljni, poručio je Vučić i dodao da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve koji do sada nisu bili najoštrije protiv Rusije.

- Sasvim je izvesno da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba i ubrzavanje sukoba - rekao je Vučić u obraćanju građanima, na Trgu Ćire Milekića, u okviru posete Sremskom okrugu.

Vučić je rekao da se određene stvari zbivaju u svetu i da se nadvila i nad našom zemljom velika opasnost, ali da ima stvari o kojima javno ne može da govori, jer nije analitičar, već predsednik zemlje. Kako je rekao, Zapad je pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira previše zbog moguće eskalacije sukoba.

Vučić je istakao i da će i jedna i druga strana igrati na sve ili ništa odnosno da će ići do kraja, kao i da će posledice u svetu biti mnogo teže za sve.

Kao da su svi poludeli

Na kraju jednodnevne posete Sremskom okrugu na mitingu u Sremskoj Mitrovici, Vučić je istakao da je svet postao drugačije i mnogo lošije mesto za život.

- Kao da su svi poludeli. Ni sa kim ne možete mirno i racionalno da razgovarate. Niko ne želi mir i predstoji nam još gore. Ništa nas dobro ne čeka u svetu po tom pitanju u narednom periodu, a mi moramo svoju Srbiju da nastavimo da gradimo, da dovodimo investitore, unapređujemo ekonomiju, povećavamo plate i penzije - poručio je Vučić.

 

      

Ostavite komentar