Vesti > Politika

Ujedinjeni PROTIV SRBIJE: Šolc, Melonijeva i Makron uputili PISMO Vučiću pred SASTANAK u Briselu

Predsednik naše zemlje u ponedeljak 27. februara bi trebalo da razgovara sa Aljbinom Kurtijem

Izvor: K1info/Tanjug

25/02/2023 > 19:54

podeli vest:

Ujedinjeni PROTIV SRBIJE: Šolc, Melonijeva i Makron uputili PISMO Vučiću pred SASTANAK u Briselu
Foto: Tanjug/AP


U Predsedništvo Republike Srbije danas je stiglo pismo koje su zajedno potpisali predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc i predsednica Saveta ministara Republike Italije Đorđa Meloni, saznaje Tanjug.

Oni su uputili pismo predsedniku Aleksandru Vučiću uoči sastanka u Briselu 27. februara.

Da podsetimo, za ponedeljak je zakazan sastanak predsednika Srbije i takozvanog premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija, na koji su obojica potvrdila dolazak.

Na sastanku treba da bude reči o Predlogu Evropske unije o normalizaciji odnosa Srbije i takozvanog Kosova, što podrazumeva prihvatanje nemačko-francuskog predloga za formalizovanje otimanja naše južne pokrajine, što podržavaju i Sjedinjene Američke Države.

Iako sadržaj pisma koji su Šolc, Makron i Melonijeva poslali predsedniku Srbije za sada još nije poznat, nije teško pretpostaviti da su šefovi država nacija koje su protivpravno bombardovale našu zemlju i protivpravno pokušavaju da otuđe taj deo srpske teritorije, zauzeli zajednički stav u pokušaju da pritiscima opravdaju taj svoj zločin i primoraju nas da odustanemo od našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

 

Ostavite komentar