Vesti > Politika

VUČIĆ i Lajčak razgovarali o KOSMETU: TEŠKA prva runda razgovora

Predsednik Srbije i specijalni izaslanik EU imaće sastanke i večeras i sutra

Izvor: K1info/Tanjug

13/03/2023 > 16:08

podeli vest:

VUČIĆ i Lajčak razgovarali o KOSMETU: TEŠKA prva runda razgovora
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas posle sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da je razgovor bio težak i sadržajan, kao i da će se razgvori nastaviti.

- Razgovor o Kosovu i Metohiji i evropskoj budućnosti Srbije nastavljamo i večeras i tokom sutrašnjeg dana - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 

Dvojica zvaničnika su razgovarala o evropskom predlogu, formiranju Zajednice srpskih opština i drugim potrebnim koracima u cilju normalizacije odnosa Srba i Albanaca.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija odgovorno radi i posvećeno pristupa razgovorima u cilju postizanja kompromisnih i održivih rešenja, neophodnih za normalan život i bolju budućnost svih građana, uz jasno navedena ograničenja.

Tom prilikom predsednik je ponovio da je formiranje Zajednice srpskih opština preduslov za normalizaciju odnosa, kao i za bezbednost i zaštitu prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Sastanak u zgradi Predsedništva završen je nešto posle 15.30 časova.

 

Ostavite komentar