Vesti > Politika

Vućić odgovorio na OPTUŽBE OPOZICIJE: Nikada nisam PREGOVARAO o opstanku NA VLASTI

Niti imam račune, niti bilo kakvo bogatstvo u inostranstvu, niti u zemlji da bih bilo šta imao da izgubim, rekao je Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

03/02/2023 > 12:41

podeli vest:

Vućić odgovorio na OPTUŽBE OPOZICIJE: Nikada nisam PREGOVARAO o opstanku NA VLASTI
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Predsednik Aleksandar Vučić odgovorio je na optužbe opozicije rećima da nikada ni sa kim nije pregovarao o opstanku na vlasti, niti da će pregovarati, jer ga interesuje samo opstanak i napredak Srbije.

Predsednik je ovo poručio  u nastavku rasprave na posebnoj sednici o Izveštaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Izrevoltiran izjavom poslanika Roberta Kozme iz Zeleno - levog kluba da je SNS, pored sve muke za Srbe na KiM, uveo "strahovladu" na severu KiM i da uvek sa međunarodnim predstavnicima "ispregovara za sebe ostanak na vlasti", a za građane KiM sve veću neizvesnost, Vučić je rekao da su to besmislice i da neretko kao noj nabijamo glavu u pesak.

- Da biste nekoga ucenili morate imati nešto čime biste ga ucenili. Ponoviću, niti imam račune, niti bilo kakvo bogatstvo u inostranstvu niti u zemlji da bih bilo šta imao da izgubim - istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da građani treba da razumeju da nije uvek pitanje onoga šta na nekom papiru o KiM stoji, već i da je važno pitanje političkog momenta i okolnosti i života oko nas, i šta je to što možemo da uradimo u datim okolnostima.

- Kažu pregovaraš već 10 godina, a da nije pregovora morali bismo da priznamo nezvisno Kosovo. Je li to vaša politika? Okolnosti nam ne idu na ruku, nisam za zamrznuti konflikt i ne mislim da je to rešenje, naprotiv - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ranije nismo pratili šta se dešava i kako je snažila hrvatska vojska, pa nismo razumeli kako se dogodila 1995. godina, pa kako su se od 1997. naoružavali Albanci na KiM, potcenjujući sve.

 

 

Ostavite komentar