Vesti > Politika

POSLE TUČE u Skupštini Vučić poručio: CIRKUS OPOZICIJE naneo ogromnu štetu Srbiji

Predsednik je dodao da "na sreću takve kukavice ne vode Srbiju"

Izvor: K1info/Tanjug

02/02/2023 > 14:25

podeli vest:

POSLE TUČE u Skupštini Vučić poručio: CIRKUS OPOZICIJE naneo ogromnu štetu Srbiji
Foto: Tanjug/Darko Vojnović


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon incidenta u Skupštini Srbije na posebnoj sednici o KiM, da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu naneli ogromnu štetu Srbiji.

Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, poručio je Vučić poslanicima opozicije koji su prethodno ustali skandirajući "Predaja" i "Ostavka", "izdaja" i iz poslaničkih klupa sprečili Vučićev govor, nakon čega je došlo do koškanja sa poslanicima i obezbeđenjem.

Oni su prekinuli Vučića dok se obraćao predstavnicima Srba sa KiM i odgovarao na poziv lidera Dveri Boška Obradovića da skupština odbaci francusko-nemački predlog za KiM i na njegove optužbe Vučića i vlasti za navodnu izdaju.

Vučić je kazao da su građani mogli da vide huligansko ponašanje i istakao da su ti koji se predstavljaju kao patriote i državni elementi u stvari uvek bili antidržavni elementi.

- Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima - poručio je Vučić i ocenio da bi ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah da tuku. On je dodao:

- Nisu se nadali tome da nećemo da priznamo Kosovo u UN, rekao sam da nećemo dati da Kosovo uđe u UN. Tome se oni jedino nadaju, da priznamo, jer ih jedino zanima. Mi smo pokazali da smo spremni  da  saslušamo, a oni da nisu spremni da saslušaju - naveo je Vučić.

Predsednik je dodao da "na sreću takve kukavice ne vode Srbiju". Vučić je rekao da je za njega Kosovo srce Srbije, dok je za poslanike opozicije poslovnik srce Srbije. On je rekao da je tolika vika i dreka zato što nisu u stanju da čuju odgovor.

- Lepo je vikati i udarati u vreću, a čim bi neko da im uzvrati i odgovori i smesti tamo gde im je mesto, kreće vika i dreka - naveo je Vučić.

Foto: Tanjug printscreen

 

Predsednik je rekao da se lepo videla histerija kada nema argumenata.

- Vi ste Kosovo dali, a mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi. Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo i dajemo ga našem narodu i našoj državi, sram vas bilo - poručio je Vučić.

Predsednik je primetio da je najveći  aplauz poslanika opozicije bio kada je Boško Orbadović među potpisnicima Svetosavskog prograsa protiv ultimatuma za KiM pročitao ime Vojislava Koštunice.

- Evo je odluka, 7.12. 2001. Aljbin Kurti se oslobađa daljeg krivičnog gonjenja, to su junaci, je l o izdaji pričate, vi o izdaji nekom pričate, a ovo je lista od 1.800 njih koje su pustili ovi junaci, tako su branili sprske interese - rekao je Vučić dok su ga prekidali opozicioni poslanici.

Vučić je zamolio poslanike da se vrate na svoja mesta i da se vrate važnim pitanjima, i dodao da je očigledno da to rade jer nemaju nikakve argumente.

Vučić je rekao da je 27 država povuklo priznanje zahvaljujući politici koju vodi sadašnja vlast.

Obradović je prethodno rekao da se nalazimo u dramatičnom i složenom trenutku jer je pred Srbiju postavljen novi zapadni ultimatum i ucena da moramo da priznamo Kosovo ako želi dalje u EU.

- Nije Kosovo nezavisna država, više od 50 odsto države ne priznaje Kosovo i dve trećine stanovništva, kao i pet članica EU, a 27 je povuklo priznanje Kosova. Ne vidimo nijedan razlog zašto bismo mi prihvatili ovaj novi zapadni ultimatum. Traži se Srbin koji će to prihvatiti, to je suština francusko-nemačkog predloga - da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u UN i druge međunarodne organizacije - rekao je Obradović.

Kazao je da se Vučić na jevanđelju zakleo da će čuvati celovitost Srbije i zapitao da li će ova generacija biti ta koja će se odreći svete srpske zemlje.

Foto: Youtube PrintScreen/Parlament

 

Postoji alternativna politika, Vučić nije Srbija, poručio je Obradović i među imenima osoba koje su potpisale Svetosavski proglas pročitao i ime Emira Kusturice i pozvao da zaključak sednice bude da skupština u celosti odbacuje francu-nemački predlog i da se ne dozvoli  kršenje Ustava i da se spasi predsednik Srbije, kako je rekao, od činjenja izdaje.

Vučić je nakon izbijanja incidenta pozvao poslanike vladajuće većine  da budu mirni i puste poslanike opozicije "da pokažu svoje lice".

- Neće oni dozvoliti da se održi sednica jer znaju da nemaju argumnente - rekao je Vučić, a zatim poručio opoziciji da ne urla:

- Svi u selu znaju kakva ste kukavica. Vas Miloša Jovanovića neko da se plaši. Odbranićemo i Kosovo i Srbiju od vas. Većinu narodnih poslanika molim da sednu. Znam kakve su to kukavice zato i sedim mirno - rekao je Vučić.

On je dodao da niko ništa nije doneo za potpis u Skupštinu, kao i da je opozicija došla na sednicu da obmanjuje narod.

- Ko vam je dao nalog da tako rušite Srbiju. Oni su došli telefonima da snimaju - rekao je Vučić.

On je dodao da ga neće sprečiti da govori, kao i da je opozicija došla da umesto srpskih zemalja brani poslovnik DS-a.

- Poslovnik i cirkus koji ste napravili. Dajte im poslovnik i nek se jave, ja ću da pekinem da govorim. Dajte im poslovnik - rekao je Vučić.

U raspravu se zatim uključio predsednik Skupštine Vladimir Orlić koji je pozvao poslanike opozicije koji drže podignut poslovnik da kažu ko se od njih javio za reč.

- Znači sve je samo foliranje i glumatanje, što vas nema u sistemu. Želite da pravite cirkus, fantastično, Ako hoćete reč, da li hoćete da sednete na mesto jer tu gde ste nemate mikrofoin. Sedite na mesto i dobićete reč. Hoćete samo da stojite tu i vičete, pa kako ćete da govorite odatle - rekao je Orlić.

 

 


 

 

Ostavite komentar