Vesti > Politika

Vučić: Rezultat pregovora o KiM u VREME VLASTI DSS-a bilo je NEZAVISNO KOSOVO

Razlika između nas i njih je što je nama Srbija svetinja, a njima Poslovnik, istakao je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

02/02/2023 > 15:04

podeli vest:

Vučić: Rezultat pregovora o KiM u VREME VLASTI DSS-a bilo je NEZAVISNO KOSOVO
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je danas u Skupštini da je opozicija iznenađena time što je rekao da neće dozvoliti da tzv. Kosovo uđe u UN.

On je istakao i da, kada im ponestaje argumenata, onda bi da nekoga tuku.

- Razlika između nas i njih je što je nama Srbija svetinja, a njima Poslovnik. Mi smo pokazali da smo spremni i da čujemo i saslušamo sve, a oni nisu u stanju da čuju ništa. Kada god misle da će nekog da zaplaše, oni moraju da pogledaju sebe u lice. Srećom, takve kukavice Srbiju ne vode i nikada je neće voditi - istakao je Vučić posle incidenta koji se dogodio u parlamentu i dodao da se izvinjava zbog nasilja koje su, kaže, izvele "kukavice".

On je ocenio da oni sebe nazivaju državotvornim strankama, a ponašaju se antidržavno.

- Kad im ponestane argumenata onda bi da tuku nekoga, jer od sve argumentacije ostaje suštinska stvar, a to je što su iznenađeni kada sam nedvosmisleno rekao da neću da dozvolim da Kosovo uđe u UN - rekao je Vučić i istakao da laž da pobedi istinu ne može.

- Oni su se nadali kapitulaciji Srbije, ali toga nema, propalo im je sve - rekao je Vučić i osvrnuo se na peticiju za odbranu KiM i njene potpisnike.

Dodao je da ima i drugih peticija, ali da ima i onih između, koji žele uređenu Srbiju i neće da se povuku pred huliganima i batinašima.

- Ovde na papiru nisu imena svih njih koji su došli da tuku poslanike. Oni su napisali da se Aljbin Kurti oslobađa kazne zatvora, a potpisnik je Vojislav Koštunica, veliki junak, ovde je 1.800 njih koje je taj junak abolirao, kao i ovaj koji je lupao nogama po klupi -  rekao je Vučić.

Naveo je da su lagali i o njegovim citatima i istrgli iz konteksta, iako nikada nije rekao da priznaje lažnu drzavu Kosovo.

- Obradoviću, nemojte da psujete, jer ste obična kukavica, u vašem selu tri puta više za mene su glasali nego za vas. Vas i Jovanovića. Vi što ste opljačkali Srbiju, Kolubaru, vi ćete nekome da govorite nešto o izdaji i Srbiji, ne znate ni gde je Srbija - rekao je predsednik.

On je naglasio da niko ništa ne potpisuje, niti je potpisao, i neće da potpiše, dodajući da obmanjuju građane.

- Ali to je vaša politika - rekao je Vucić i upitao ko im je dozvolio da tako ruše Srbiju.

- U moje vreme nije spaljeno 35 crkva i manastira, proterano 4.100 ljudi, nego su neki drugi ćutali i nisu preduzimali ništa. Danas kada smo vratli Kosovo u političku arenu, vi mislite da ste osramotili parlament, a osramotili ste sebe, pokazali da ste nasilnici i divljaci - rekao je Vučić, dodajući da on neće nigde da pobegne.

Foto: Tanjug/Darko Vojnović

 

Predsednika Srbije je rekao da će čuvati narod i Ustav, i da onima kojima do toga nije stalo, ne treba da mu drže pridike i da su to neodgovorni ljudi.

- Pustite ih neka divljaju. Ne date da govorim, to je problem. To je suština? Ne date da vam odgovorim. Sramota vas je od laži koje ste iznosili od besmisla? Oni bi da brane, umesto srpskih zemalja, srpski poslovnik, jer je to za njih najvažnije. Ja nemam problem sa tim. Ja ću da prekinem, pa im dajte da se jave po poslovniku, jer je za mene Srbija važnija od poslovnika - rekao je Vučiću.

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom polemike sa šefom poslaničke grupe koalicije NADA Milošem Jovanovićem rekao da je rezultat pregovora o KiM u vreme vlasti DSS-a bilo nezavisno Kosovo.

- Ne mogu i neću da patetišem i govorim o kneževoj večeri. Videće narod ko je vera, a ko nevera, ko čuva Kosovo i Metohiju, a ko ga je prodao u prethodnoj deceniji. Biće prilike - rekao je Vučić.

U polemici s Jovanovićem, Vučić je rekao da njegova reč znači za razliku od njihove i ponovio da zna kada je trenutak da se dobije vreme za našu zemlju, te da neće da žrtvuje Srbiju kao oni.

- Znam šta je moj posao i šta ću da uradim. Svi su to razumeli osim vas, zato što vas Kosovo nikada nije zanimalo. Jedino što vas je zanimalo je platforma za sebe i da obmanjujete - naveo je predsednik.

Upitao ih je po čemu su to veći Srbi od bilo koga i da li je to po parama iz Kolubare koja je služila da se iz nje prelije nova u stranke, ili po tome što su pustili braću Mazreku i albanske teroriste iz zatvora, ili po pregovorima iz 2007. posle kojih je Kosovo proglasilo nezavisnost.

- Sada biste da bijete srpske poslanike. Mnogo ste jaki. To vam je politika, da lupate u klupe i izazivate nasilje. Udario vas je adrenalin pa da budemo veliki - prokomentarisao je predsednik i poručio im da će ući u istoriju po sramoti koju su danas napravili u parlamentu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Jovanović je rekao da je došlo do fizičkog kontakta zbog “Vučićeve krivice”, a povodom pominjanja imena nekadašnjeg predsednika Vojislava Koštunice, Jovanović je odgovorio da je moguće da je Koštunica pravio greške, ali zna da, kako je rekao, nikada nije pomagao tzv.državnosti Kosova.

- Koliko god je Koštunica bio loš, nije vam bio dovoljno loš da tražite koaliciju sa njim 2008. i njegovu podršku 2012.godine - odgovorio je Jovanović.

On je rekao da je saglasan sa Vučićem u smislu da će se vremenom videti “ko je vera, a ko nevera”.

Vučić je odgovorio Jovanoviću da nije samo u pitanju Koštunica, već je upravo predsednik Novog DSS-a išao na pregovore 2007. u Beču sa Markom Jakšićem i da je rezultat bio nezavisno Kosovo.

- To je rezultat državotvorne politike - rekao je Vučić i upitao Jovanovića po čijem nalogu su pušteni albanski teroristi i ko je na crvenom tepihu primao Havijera Solanu.

- Nije to samo Koštunica radio nego i vi sa njim i sa Slobodanom Samardižćem koji je poznat po tome što je pljačkao i to kao veliki rodoljub - rekao je Vučić.

On je dodao da su ljudi mogli da vide danas da kada neko nema politiku pribegava nasilju.

- Napravili ste cirkusku predstavu, uradili sve protiv Srbije, pokazali da vam je poslovnik vazniji od Kosova i hvala vam što smo narodu pokazali ko ste i šta ste. Ja znam kakvi ste, imao sam zablude, srećom više ih nemam, sad znam koliko ste antidržavnu orijentisani i da vam je cilj da Srbija bude uništena - poručio je Vučić.
 

 

 

Ostavite komentar