Vesti > Politika

Vučić OBJASNIO sve kao NAŠI STARI: Srbijo - u se, i u svoje KLJUSE

Naša zemlja ne može da računa na druge i zato mora da bude čvrsta, jaka i razvija ekonomiju

Izvor: K1info/Tanjug

30/12/2022 > 23:06

podeli vest:

Vučić OBJASNIO sve kao NAŠI STARI: Srbijo - u se, i u svoje KLJUSE
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija može jedino da računa na sebe i naglasio da zato mora da bude jaka i da razvija ekonomiju.

- Uzdamo se u se i u svoje kljuse i na to moramo da računamo. Nažalost, takva je geoplotička situacija, i tako je - drugih da nam pomognu nemamo - rekao je Vučić na TV Prva odgovarajući na pitanje da li bi Srbija mogla da računa na podršku Moskve ako bi je napao NATO.

On je istakao da Srbija ne može da računa na druge i zato "moramo da budemo čvrsti, jaki, da razvijamo ekonomiju, da imamo viši BDP".

Dodao je da je zahvalan Moskvi što podržava teritorijalni integritet Srbije, ali da ne treba pričati o vojnoj pomoći.

Predsednik je rekao da su specijani predstavnici SAD i EU Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak bili korektni tokom pregovora povodom situacije na KiM.

Dodao je da je pozvao Marka Đurića iz Vašingtona, zvao je i Petra Petkovića da se uključe u razgovore kada su počele pretnje "curi vam vreme ...".

On je rekao da su njih uspeli da uplaše pričom da će Kurti upasti na sever, da će razbiti barikade, i da čeka samo trenutak, jer su još mladi, ali da njega nisu.

Dodao je da je onda nazvao predstavnike međunarodne zajednice i rekao im da nas ne plaše praznim pričama kojih se naslušao poslednjih 11 godina i da su tada počeli ozbiljni pregovori.

- Nisam ja onaj koga možete da ucenjujete... Meni i život da uzmete, nije neka šteta, naživeo sam se. A pare i kuće da mi uzmete, ne možete, jer nemam ništa. E tada su počeli stvarni pregovori - rekao je Vučić.

 

Ostavite komentar