Vesti > Politika

Šta je sa AMERIKANCIMA? Zajednica srpskih opština nema ALTERNATIVU

Zašto su predstavnici SAD stali na stranu međunarodnog prava, pravde i morala, to ćemo tek da vidimo

Izvor: K1info/Tanjug

30/12/2022 > 20:19

podeli vest:

Šta je sa AMERIKANCIMA? Zajednica srpskih opština nema ALTERNATIVU
Foto: Wikipedia.org/SAD


Sjedinjene Američke Države su veliki neprijatelj srpskog naroda - potrudile su se da nas bombarduju tokom Drugog svetskog rata na Vaskrs 1944, a zatim i 1999. godine.

Štaviše, te 1944. godine su nas bombardovali (kao anglosaksonske snage) 11 puta - tri puta u aprilu, dva puta u maju, po jednom u junu i julu‚ i četiri puta u septembru - samo je najrazornije bilo za Vaskrs 16. aprila i dan kasnije.

A o 1999. i da ne pričamo... Tada su zdušno podršali teroriste takozvane oslobodilačke vojske Kosova (koje su najpre oni sami stavili na listu terorističkih organizacija), a ona je usledilo slanje osiromašanog uranijuma na Srbe, priznanje terorističke teritorije kao države (na sreću, većina sveta, kao i Ujedinjene nacije, ne priznaju te teroriste kao državu).

U svakom slučaju, Amerikanci to svoje terorističko čedo drže kao malo vode na dlanu, dozvoljavaju im da, poput njih samih, krše svaku odredbu međunarodnog prava i sve potpisane sporazume...

Zato ozbiljno iznenađuje da je američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio danas da Zajednica srpskih opština (ZSO) nema alternativu, da je dogovor o njenom osnivanju pravno obavezujuć i da SAD neće menjati stav o tome.

Hovenijer je poručio da "nijedna država ne može da odlučuje koje će pravno obavezujuće sporazume da sprovode, a koje neće", prenosi Reporteri (osim, naravno, Sjedinjenih Država, ali njima se to može jer su mnogo jaki).

Ambasaodor SAD je rekao da je ZSO u interesu Kosova i da bi ispunjenje tog uslova ubrzalo normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Šta se dešava sa Amerikancima, to će pokazati vreme...

 

Ostavite komentar