Vesti > Politika

Nećemo nikome dati SRBIJU NA TACNI, ona pripada njenom narodu, poručio predsednik VUČIĆ

Predsednik je rekao da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogočnosti po pitanju dešavanja na KiM

Izvor: K1info/Tanjug

17/12/2022 > 14:07

podeli vest:

Nećemo nikome dati SRBIJU NA TACNI, ona pripada njenom narodu, poručio predsednik VUČIĆ
Foto: Tanjug


Predsednik Srbije i lider SNS  Aleksandar Vučić poručio je danas Prištini i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voleli, kao i da Srbija pripada svom narodu.

- Moramo da sačuvamo državu, uspećemo i u prvilačenju investicija i u povećanju BDP i plata i penzija, i u povećanju životnog strandarda, ali moramo da sačuvamo našu državu - poručio je Vučić na kongresu SPS.

Kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi puno  nelogočnosti po pitanju dešavanja na KiM.

- Kažu ovi naši zapadni prijatelji i partneri, evo Priština je deeskalirala sukob pošto su odložili izbore, a samo 15 sati pre toga došli sa dugim cevima da zauzimaju četiri prostorije opštinskih izbornih komisija na severu KiM. Šta, nisu znali 15 sati ranije šta će da urade - ukazao je Vučić.

On je istakao  da hapse i maltretiraju Srbe i da još kažu kako rade na deeskalaciji.

- I onda ujutru uhapse Srđana Trajkovića optužujući ga navodno za ratne zločine iako je gotovo devet godina radio u kosovskoj policiji i sada se ne javlja porodici i ne dobija lekove. Juče ceo dan zovu, nema stranca koji nije pozvao i rekao - "strašna greška i veliko rušenje demokratije, to što je Kurtijeva savetnica ili neko ko zastupa njihove interese, a ne interese svoje zemlje i svog naroda, čekala na adminsitraivnom prelazu dva sata - rekao je predsednik, i dodao:

- Zamislite te strašna torture, i onda shvatite da iza svega toga, iza tih 0,1 ili 0,5 odsto stoje oni koji žele da Srbi i građani Srbije  budu takvi koji će državu Srbiju da im daju na tacni. Nećemo vam dati državu Srbiju ni  za šta na svetu, ne sanjajte to nikada je nećete dobiti, država Srbija pripada njenim građanima i ovom narodu.

 

 

 

 

Ostavite komentar