Vesti > Politika

Vučić: Kosovska policija i VEČERAS PROVOCIRA, ali Albanci na severu pokrajine NE MOGU NIŠTA

Srbija se prethodnih dana borila da sačuva svoj narod i mir na KIM, kazao je predsednik Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

30/12/2022 > 21:39

podeli vest:

Vučić: Kosovska policija i VEČERAS PROVOCIRA, ali Albanci na severu pokrajine NE MOGU NIŠTA
Foto: Printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras povodom najnovijih dešavanja u vezi sa KiM da se naša država borila da sačuva srpski narod na KiM, ali i da sačuva mir.

- Borili smo se istovremeno da sačuvamo mir i to nije uvek jednostavno, to ovoga puta nije bilo ni malo lako. Ne traje to od juče, takve situacije zbog jednog incidenta ili nekoliko, već se godinama to priprema i godinama neko potcenjuje stanje duha srpskog naroda na KiM i godinama ne slušaju šta Srbi govore i ne žele da vide šta je to što preživljavaju, jednako na Zapadu koliko i Albanci - rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

 

Istakao je da Albanci rade još gore stvari nego što smo mi nekada radili u sopstvenoj svesti ne razumevajući potrebu da sa Albancima napravimo dogovor.

- Mislili smo da sve silom može, a Albanci sada to rade puta dva. I misle da je to moguće, nije. Narod da pobedite ne možete. I večeras se igraju, misle da ne znamo, šalju jednu ekipu kosovske policije da pređe iz južnog u severni deo Mitrovice, namerno provociraju ljude. Postavili su dva punkta Rosu kod Grabovca i Gazivoda. Pa nekog zaustavljaju, provociraju - rekao je Vučić.

 

Istakao je da ne razumeju da nemaju snagu na severu KiM.

- Niko se nije uplašio Albanaca. Ljudi jedino ne žele da uvedu celi sukob sa NATO. Albanci mogu da dovedu svetog Petra, koga hoće, oni na severu ne mogu ništa. Oni nisu snažniji od Srba - istakao je Vučić.

Narod na severu KIM nije više mogao da trpi zulum

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ga Srbi sa KiM poslušali i uklonili barikade, jer im je garantovao da će ukoliko Albanci krenu na njih na severu moći da se suprotstave i postave granicu.

- Rekli su mi verujemo tebi, niko nas drugi u Srbiji ne interesuje ni iz tvoje, ni iz drugih partija, ti nam garantuj da ako krenu da nas love kao zečeve mi ćemo da se suprotstavimo, postavićemo im granicu i to je kraj - rekao je Vučić na TV Prva.

Foto: Tanjug/STR

 

Na pitanje da li im je to i garantovao, predsednik je odgovorio da je naravno garantovao dodajući da je morao.

- To je za mene nešto najteže što sam obećao, ali to znači ono što sam rekao i ne želim dalje da objašnjavam zato što znam da će biti jedina vest i ne želim da pružim priliku našem neprijatelju da nas predstavi kao ne znam koga - dodao je on.

Prema njegovim rečima, rekao im je da je dao sve od sebe i upitao ih sa čim da izađu pred svet ukoliko ne sklone barikade.

- Pitao sam ih zar stvarno verujete da vi to vidite bolje nego ja, sa čim da izađemo pred svet, ispunili su nam sve zahteve, sve realne zahteve - dodao je.

Predsednik ističe da je suština u tome da Srbi nisu više mogli da trpe zulum i ne mogu da ga trpe.

 

 

 


 

 

Ostavite komentar