Vesti > Hronika

Ništa NE PRIZNAJU, kažu da je SVE IZMIŠLJENO: BELIVUK i MILJKOVIĆ o optužnici

Svedok okrivljeni Srđan Lalić rekao je da je kriv za najteže zločine iz optužnice i da će se u skladu sa sporazumom izjasniti

Izvor: K1info/Tanjug

17/10/2022 > 14:55

podeli vest:

Ništa NE PRIZNAJU, kažu da je SVE IZMIŠLJENO: BELIVUK i MILJKOVIĆ o optužnici
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


U Specijalnom sudu u Beogradu održava se glavni pretres u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Optuženi Veljko Belivuk, koji se optužnicom zajedno sa pripadnicima svoje kriminalne grupe tereti za najteža krivična dela, danas je prvi put javno izašao za govornicu kako bi potvrdio svoje lične podatke pred sudom.

Belivuk je rekao da je razumeo optužnicu i da ne priznaje nijedno krivično delo koje mu se stavlja na teret. On je rekao da ne želi da odgovara na pitanja. Optuženi Marko Miljković za sudskom govornicom u Specijalnom sudu, rekao je da želi da se izjasni o optužbi i da ne priznaje krivična dela za koja se tereti.

I braća Miloš i Marko Budimir su, takođe, rekli da žele da se izjasne o optužbama, i da ne prizanju krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Svedok okrivljeni Srđan Lalić rekao je da je kriv i da će se u skladu sa sporazumom izjasniti.

Ostali okrivljeni su rekli da će se izjasniti na optužbe i negirali krivična dela, sem svedoka okrivljenih koji su rekli da će se izjasniti u skladu sa sporazumom koji su sklopili sa Tužilaštvom za organizovani krimin

Okrivljeni Boris Karapandžić je tom prilikom rekao da nije razumeo optužnicu, ali da "jedva čeka" da se izjasni.

Vladimir Grek je poručio da je "sve ovo jedna izmišljotina i da je sve izmišljeno". Jedino je Senad Rešović rekao da neće da se izjašnjava o optužbama.

 

 

 

Veljko Belivuk je počeo sa izlaganjem svoje odbrane, navodeći da je optužnica tužilaštva "jedna velika izmišljotina".

Podsetimo, Belivuk je izašao za sudsku govornicu i na pitanje sudije da li ima nekih izmena u njegovim ličnim podacima, rekao "nema nikakvih izmena, sve je isto", nakon čega se vratio na optuženičku klupu.

I svi ostali optuženi su potvrdili da nema izmena u njihovim ličnim podacima.

Neki od advokata odbrane su nakon toga zatražili da obave poverljiv razgovor sa svojim branjenicima, što je sudija dozvolila.

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je čitanje prve optužnice protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

 

 

Ostavite komentar