Vesti > Hronika

BIZARAN DETALJ sa ročišta u Specijalnom sudu, SPASOJEVIĆ REKAO LALIĆU: Sad smo U ISTOM TIMU

Pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bilo je zatvoreno za javnost

Autor: Tanjug

05/09/2022 > 14:46

podeli vest:

BIZARAN DETALJ sa ročišta u Specijalnom sudu, SPASOJEVIĆ REKAO LALIĆU: Sad smo U ISTOM TIMU
Foto: Tanjug/Oksana Toškić


U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a prema rečima advokata koji su bili prisutni u sudnici, svedok okrivljeni Nikola Spasojević je drugom svedoku okrivljenom Srđanu Laliću rekao "sada smo u istom timu".

Lalić i Spasojević su zaključili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postali svedoci okrivljeni i svedočiće protiv ove kriminalne grupe za kazne od 18 i 15 godina zatvora, koje će im biti izrečene na kraju suđenja.

Pored Lalića i Spasojevića status svedoka okrivljenog ima i Bojan Hrvatin koji će protiv grupe svedočiti za kaznu od 14 godina zatvora.

Nastavak pripremnog ročišta je u sredu kada će još dva advokata odbrane izneti uvodna izlaganja.

Nakon uvodnih izlaganja biće pročitana i druga optužnica, kojom se prpadnici grupe teret za dva od sedam ubistava.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužznicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optuženi su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro došlo sa slobode, a troje svedoka okrivljenih su dovedeni sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Ostavite komentar