Vesti > Hronika

Slike iz optužnice fotošopirane, nisam kriv: Belivuk se prvi izjasnio

Sutrašnje suđenje u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka biće odloženo, jer jedan od okrivljenih ima koronu

Izvor: K1info/Tanjug

07/09/2022 > 12:47

podeli vest:

Slike iz optužnice fotošopirane, nisam kriv: Belivuk se prvi izjasnio
Foto: Tanjug/Rade Prelić/bg.ap.sud.rs


U Specijalnom sudu u Beogradu počela su uvodna izlaganja optuženih na pripremnom ročištu u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Okrivljeni su počeli svoja uvodna izlaganja, a prvi je Veljko Belivuk ponovio reči svojih branilaca i dodao da nije kriv i da su fotografije iz optužnice fotošopirane.

Advokati su rekli da će sutrašnje suđenje biti odloženo, jer je okrivljeni Vlade Draganić u izolaciji zbog Covida-19. Čitanje druge optužnice sledi posle izjašnjavanja svih optuženih o krivici.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Foto: ATA Images

 

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekoliko pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Prema tom sporazumu on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optuženi su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Ostavite komentar