Vesti > Hronika

Miljković se PRAVI LUD: Nema obdukcionog nalaza, ČOVEK NIJE MRTAV

Miljković je rekao da žena Zdravka Radojevića njega i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni patolozi pod hipnozom

Izvor: K1info/Tanjug

07/09/2022 > 15:12

podeli vest:

Miljković se PRAVI LUD: Nema obdukcionog nalaza, ČOVEK NIJE MRTAV
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Kako su advokati preneli novinarima Belivuk je tokom uvodnog izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" kao i mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

Miljković je u svom izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav".

Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da žena Zdravka Radojevića njega i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni "patolozi pod hipnozom".

Sutrašnje suđenje će se nastaviti odgovorima tužilaštva na dokazne predloge odbrane.

Čitanje druge optužnice će biti naknadno zakazano jer je Vlade Draganić u izolaciji zbog Covida-19.

Pripremno ročište je, inače, zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Foto: ATA Images

Veljko Belivuk

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekoliko pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta. Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku. 

Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema tom sporazumu on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Lalić je inače optužen za šest ubistava, posedovanje oružja i otmicu za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoce protiv svojih nekadašnjih saradnika, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optuženi su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Ostavite komentar