Vesti > Beograd

ŠAPIĆ OPTUŽIO MEDIJE: Moja izjava O BESKUĆNICIMA je izokrenuta, POSLUŽILA JE ZA MEDIJSKO SPINOVANJE

Gradonačelnik Beograda u ostavci rekao je danas da je njegova izjava o beskućnicima izvučena iz konteksta i da je pogrešno preneta

Izvor: K1info/Tanjug

16/10/2023 > 13:25

podeli vest:

ŠAPIĆ OPTUŽIO MEDIJE: Moja izjava O BESKUĆNICIMA je izokrenuta, POSLUŽILA JE ZA MEDIJSKO SPINOVANJE
Foto: Tanjug/Beoinfo


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je njegova izjava o beskućnicima izvučena iz konteksta, da je pogrešno preneta i da je zato izazvala seriju zlonamernih spinova na društvenim mrežama.

On je na konferenciji za medije rekao da je u toj njegovoj izjavi izostavljna reč "nažalost", koja menja suštinu vesti, a da je na kraju poslužila za "medijsko spinovanje".

Šapić je rekao da su pojedini mediji preneli njegovu izjavu o beskućnicima kao da se on hvali time koliko ih ima u Beogradu.

- Napisali su 'To što na ulicama Beograda ima oko 5.000 beskućnika je dokaz da je Beograd postao metropola, jer najbogatiji gradovi imaju problem s beskućnicima, rekao je danas gradonačelnik Beograda'. Ovo kad neko pročita reći će da sam skroz poludeo - rekao je Šapić.

Kako je rekao Fonet je u svom izveštaju izostavio reč "nažalost" koja suštinski menja kompletnu vest, a tu informaciju su na taj način preneli N1, Nova S, Danas...

- Dakle ja počinjem tu izjavu rečju 'nažalost'. A da li ste videli negde da je pisalo 'nažalost' u ovim naslovima. Pritom sam uzeo podatak zdravo za gotovo, da je 5.000 beskućnika u Beogradu. I rekao sam da se ja time nisam bavio. I zaista nisam imao informaciju do sada i ispostavilo se da ih nema 5.000, ali to ne znači da njima ne treba da se bavimo. I ne znači da se njima Grad Beograd nije bavio - rekao je Šapić.

Šapić je istakao da je trenutna gradska uprava rekorder po broju donetih mera kada je u pitanju donošenje socijalnih mera.

- Ne postoji uprava u zadnjih 50 godina Grada Beograda koja je donela više socijalnih mera nego uprava koju ja vodim - rekao je Šapić i podsetio da je najavljena mera subvencija za svu decu koja idu u privatne predškolske ustanove nastavak takve politike i svega onoga što čini jednu odgovornu socijalnu politiku.

Ostavite komentar