Vesti > Beograd

Šapić OBEĆAO: Novi BUVLJAK počinje sa radom u novembru, a NOVA AUTOBUSKA STANICA početkom 2024.

Tokom novembra biće ispražnjen stari "buvljak" na Novom Beogradu, očišćen i vraćen vlasnicima

Izvor: K1info/Tanjug

03/10/2023 > 12:39

podeli vest:

Šapić OBEĆAO:  Novi BUVLJAK počinje sa radom u novembru, a NOVA AUTOBUSKA STANICA početkom 2024.
Foto: Tanjug/Beoinfo


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić Aleksandar Šapić izjavio je danas da se nada da će Otvoreni tržni centar (OTC) Miljakovac beogradski "buvljak" početi sa radom tokom novembra meseca ove godine, iako je rok za njegov završetak kraj decembra. Najavio je i početak rada nove autobuske stanice na Novom Beogradu. 

Posle obilaska radova na izgradnji OTC u Miljakovcu, Šapić je rekao da radovi odlično napreduju i da se nada da će tokom novembra biti ispražnjen stari "buvljak" na Novom Beogradu, očišćen i vraćen vlasnicima, a da će se svih 280 zakupaca sa novobeogradske pijace prebaciti u Miljakovac. 

Kako je rekao, izgradnja novog OTC koštaće 900 miliona dinara, imaće 12.000 kvadrata i 4.000 kvadrata pijačnog platoa. 

- Imaće 130 parking mesta, 230 tezgi i 60 lokala - rekao je Šapić. 

Gradonačelnik u ostavci je izjavio da očekuje da će nova autobuska stanica na Novom Beogradu početi da radi od početka 2024. godine. Kako je rekao, još uvek se izvode radovi na zgradi autobuske stanice, te će oni biti nastavljeni sledeće godine, ali je dodao da to neće smetati funkcionisanju te autobuske stanice.

- Ta zgrada imaće nekoliko hiljada kvadrata i tu će biti poslovni prostor, ali to nema veze sa saobraćajem. Rekli su mi da će nova autobuska stanica kada bude gotova biti najpraktičnija i najoperativnija stanica u Evropi posle one u Portugaliji - istakao je on. 

Šapić je rekao i da će na novoj autobuskoj stanici biti prostora za sve autobuse, koji danas skupljaju putnike na raznim mestima u gradu.

Obilasku su prisustvovali predsednik GO Rakovica Miloš Simić, v.d. direktora "Beogradske pijace" Bojan Bajagić i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak" Srđan Praštalo.

Ostavite komentar