Vesti > Beograd

Šapić obišao RADOVE U BULEVARU Zorana Đinđića: Pravi se još po JEDNA TRAKA, proširujemo NAJPROMETNIJE ULICE

Proširuje se i deo ulice Tošin bunar, kao i Pariske komune, Zemunska, Bulevar Patrijarha Pavla, Bulevar Vojvode Mišića i Teodora Drajzera

Izvor: K1info/Tanjug

26/09/2023 > 13:55

podeli vest:

Šapić obišao RADOVE U BULEVARU Zorana Đinđića: Pravi se još po JEDNA TRAKA, proširujemo NAJPROMETNIJE ULICE
Foto: Tanjug printscreen


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je do kraja 2024. godine radove na proširenju više gradskih saobraćajnica, prvenstveno na Novom Beogradu ali i u drugim krajevima grada, u cilju poboljšanja saobraćaja u gradu.

Šapić je tokom obilaska radova na proširenju Bulevara Zorana Đinđića, koji će celom dužinom dobiti po još jednu traku u oba smera, tamo gde nema po tri trake, rekao da će po tri trake dobiti i deo ulice Tošin bunar, kao i ulica Pariske komune.

- Ideja nam je da, ne samo na Novom Beogradu gde ima najviše prostora, već gde god možemo u gradu da krenemo sa proširivanjem bulevara, i da povećavamo protočnost saobraćaja u Beogradu - rekao je Šapić i objasnio da bi to značilo da bi javni prevoz dobio traku za sebe u ulicama kojima prolazi.

Kako je Šapić naveo, Bulevar Zorana Đinđića će dobiti i uređena parking mesta od ulice Milentija Popovića do ulice Omladinskih brigada, u onim delovima ulice u kojima sada ne postoje.

On je objasnio da se proširenje kolovoza u Bulevaru Zorana Đinđića nastavlja sve do ulice Tošin bunar, koja će takođe biti proširena od raskrsnice sa bulevarom do raskrnice sa ulicom Pariske komune.

Šapić je dodao da će i ulica Pariske komune dobiti po još jednu traku, od raskrnice sa Tošinim bunarom do kružnog toka kod opštine Novi Beogarad.

- To će potpuno da prokrvi saobraćaj u ovom delu grada - rekao je Šapić i podsetio da se na Bežanijskoj kosi rade dva mala kružna toka.

On je najavio i proširenje ulica Zemunska i Tošin bunar na po tri trake, od raskrsnice sa Gandijevom do petlje sa autoputem E-70.

- Ta ulica postaje važna zato što od skoro povezuje dva autoputa, E-70 sa Milošem Velikim. To postaje važna magistrala, to nije više samo obična novobeogradska ulica. Tu ćemo ući u proširivanje i na jednu i na drugu stranu da dobijemo tamo gde nema po tri trake - rekao je Šapić.

On je najavio i radove na parkingu u Bulevaru Milutina Milankovića, a za Bulevar Patrijarha Pavla je rekao da se čeka ponuda za novog izvođača da bi se nastavili radovi na proširenju te ulice. Šapić je najavio i proširenje Bulevara Vojvode Mišića kod raskrsnice sa Bulevarom Patrijarha Pavla, kao i ulice Teodora Drajzera, za koju je rekao da je već urađen projekat.

On je izrazio nadu i da će konačno biti gotov tender za produživanje Bulevara umetnosti tunelom ispod pruge, i da će radovi krenuti tokom jeseni, a njegovim završetkom će, kako je Šapić naveo, biti rasterećene ulice Omladinskih brigada i Jurija Gagarina.

Šapić je rekao i da je nedavno završena Višnjička ulica najbolji primer rezultata radova na rasterećenju saobraćaja.

Ostavite komentar

Dana

Ceo Novi Beograd nema javnu garažu. U Bulevar Zorana Djindjia ko god nece da plati parking parkira na ulici, zagradjuje kola na parkingu ispred zgrada i to se ne kažnjava. Umesto da se napravi javna garaža,parking je na trotoaru,tuče zbog parkinga svaki dan. Stanari su maltretirani a rade se nepotrebne stvari treća traka.

26.10.2023 11:56