Vesti > Beograd

Šapić u obilasku GROBLJA ZA KUĆNE LJUBIMCE: KREMATORIJUM neće biti na Bežanijskoj kosi, nego na - LEŠĆU

U groblje je uloženo 156,3 miliona dinara, a biće opremljeno svim potrebnim elementima za dostojanstven ispraćaj ljubimaca

Izvor: K1info/Tanjug

28/09/2023 > 13:43

podeli vest:

Šapić u obilasku GROBLJA ZA KUĆNE LJUBIMCE: KREMATORIJUM neće biti na Bežanijskoj kosi, nego na - LEŠĆU
Foto: Beoinfo


Krematorijum za kućne ljubimce neće se nalaziti na groblju na Bežanijskoj kosi, već na Lešću, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je obišao danas novoizgrađeno groblje kućnih ljubimaca na Bežanijskoj kosi. Tom prilikom gradonačelnik je naveo da je najava o izgradnji spalionice za medicinski otpad i plastiku u okviru groblja laž.

- Ne znam ko vas je obmanuo da će se paliti medicinski otpad ili da će neko nekog da otruje time što će da pali životinje. Što se tiče krematorijuma, on se neće ovde nalaziti već na Lešću - rekao je Šapić i dodao da će se urne ostavljati na groblju kućnih ljubimaca.

 U groblje je uloženo 156,3 miliona dinara, a Šapić je rekao da su Beograđani dugo imali potrebu za mestom na kojem će se dostojanstveno oprostiti od svojih ljubimaca.

- Ovde dobijamo 839 grobnih mesta u nizu na oko 1.000 kvadratnih metara, plus deo šumskog gromlja koji ima 730 mesta na 1.800 kvadrata. Ružićnjak - vrt sećanja na oko 200 kvadratnih metara, kao i deo za zajedničko sahranjivanje na 1.300 metara - rekao je Šapić prilikom obilaska i dodao da će postojati sala kao i da će groblje biti opremljeno svim potrebnim elementima za dostojanstven ispraćaj ljubimaca.

On je dodao je da je Beograd dugo imao potrebu za ovakvim mestom i da je ponosan na izgradnju bez obzira što su radovi započeti pre nego što je on stupio na dužnost gradonačelnika Beograda.

- Oni koji imaju kućne ljubimce više neće morati da ih sahranjuju u parkovima, šumama, da idu na Avalu ili Kosmaj - rekao je Šapić.

 

Ostavite komentar