Sport > Time Out

Orlovi, ovo MORATE DA NAM UČINITE: U zemlju koja pobedi na Mundijalu stiže mnoooogo BESPLATNOG PIVA?

Američkoj kompaniji zabranjena prodaja piva u Kataru, oni rešili da pošiljku vednu 75 miliona dolara poklone pobedničkoj naciji

Izvor: K1info

22/11/2022 > 08:17

podeli vest:

Orlovi, ovo MORATE DA NAM UČINITE: U zemlju koja pobedi na Mundijalu stiže mnoooogo BESPLATNOG PIVA?
Foto: Twitter screenshot


Odluka Katara da zabrani prodaju piva na stadionima dva dana pred početak Svetskog prvenstva u Kataru ostavila je u problemu američku kompaniju Budweiser, koja je jedan od većih partnera Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). 

- Pokušali smo da vidimo do kraja da li će to biti izvoljivo, ali mislim da ćete preživeti ako tri sata dnevno ne konzumirate alkohol - rekao je predsednik FIFA Đani Infantino braneću takav stav domaćina.

U takvoj situaciji, kompanija Budweiser oglasila se na društvenim mrežama i najavila da će zemlja koja pobedi osvojiti pivo, a neki su protumačili da će kompletna zaliha, vredna 75 miliona dolara, biti prebačena osvajaču Mundijalu.

 


Gigant u proizvodnji piva već je "zamoljen" da "utiša" svoju promociju alkohola u Kataru, gde je prodaja takvih pića striktno zabranjena kada nije Svetsko prvenstvo. Zbog toga je domaćin odredio i cene pinte od 14 dolara u fan-zoni, uz ograničenje da jedna osoba može da popije maksimum četiri pića.

Navijači Ekvadora su tako skandirali u nedelju "hoćemo pivo", na prvoj utakmici Mundijala protiv Katara, a američka kompanija je oduševljeno komentarisala objave tog navijanja na društvenim mrežama. 

"Ekvadore, stiže ti dvostruko više piva", poručeno je iz Budweisera.

 

 

 

Ostavite komentar