Sport > Fudbal

PRVI remi u KATARU: Sin predsednika LIBERIJE doneo bod AMERIKANCIMA protiv VELSA

Timoti Vea doveo SAD u vođstvo, izjednačio Garet Bejl

Izvor: K1info

21/11/2022 > 22:00

podeli vest:

PRVI remi u KATARU: Sin predsednika LIBERIJE doneo bod AMERIKANCIMA protiv VELSA
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri SAD i Velsa odigrali su prvi nerešeni meč na Svetskom prvenstvu u Kataru, koje je počelo juče duelom domaćina i Ekvadora.

Amerikance je u vođstvo doveo Timoti Vea u 36. mintu, dok je izjednačenje Velšanima golom iz penala doneo Garet Bejl u završnici meča, u 82. minutu. Zanimljivost u vezi sa Veom - ako vam se učinilo poznato prezime, to nije bez razloga - reč je o sinu čuvenog Liberijca Žorža Vee, koji je sada i predsednik svoje zemlje.

Žorž nikad nije igrao na Mundijalu, s obzirom na to da se Liberija nikada nije ni kvalifikovala za svetsko prvenstvo, ali je zato Timoti uzeo američko državljanstvo i sada nastupa za selekciju SAD.

Ranije danas u ovoj grupi Engleska je rasturila Iran sa 6:2, a meč je bio karakterističan i po tome što je, zbog nadoknade vremena, trajao regularnih 117 minuta. Doduše, bilo je najavljivano pre Svetskog prvenstva da će sudije više produžavati regularni tok trajanja mečeva, a arbitri su to očito počeli da primenjuju. Na primer, i večerašnji duel SAD i Velsa u drugom poluvremenu produžen je devet minuta, ali se na to igralo još dva minuta - gde će ovaj fudbal?

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar