Sport > Fudbal

BESKRAJNI MEČ u Kataru dobili ENGLEZI: Iran pao posle REGULARNIH 117 minuta

Da li ste videli ikada do sada da utakmica bude "normalno" produžena za skoro pola sata?

Izvor: K1info

21/11/2022 > 16:34

podeli vest:

BESKRAJNI MEČ u Kataru dobili ENGLEZI: Iran pao posle REGULARNIH 117 minuta
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Engleske više nego uspešno su startovali na Svetskom prvenstvu u Kataru, pobedivši u prvom kolu grupe B selekciju Irana sa 6:2 (3:0), ali u meču koji je trajao neverovatnih 117 minuta u regularnom toku.

Doduše, posle povrede golmana Irana Alireze Bejranvanda u 8. minutu meča i velike pauze koja je usledila kad mu je pružana pomoć, zatim njegove izmene, pa tri gola Engleza u prvom poluvremenu - Džuda Belingama u 35, Bukaja Sake u 43. i Rahima Stgerlinga u prvom minutu zaustavnog vremena, imalo je smisla da brazilski sudija Rafael Klaus produži ovaj deo igre za 14. minuta.

Ali, kada je pri rezultatu 6:1 u 90. minutu bilo pokazano da će biti igrano još 10 minuta, malo kome je bilo jasno, iako je do tada u drugom delu igre palo još četiri gola. Od toga, Englezi su dali tri - ponovo Saka, u 62. minutu, zatim Markus Rašford u 71. i Džek Griliš u 89. minutu, dok je strelac za Iran bio Mehdi Taremi u 65. minutu.

A onda, u 10 minutu nadoknade vremena, sumnjiva situacija u šesnaestercu Gordog Albiona, konsultacija sa VAR sobom i - penal za Iran! Dok je sve to trajalo prošlo je još vremena, pa je u 13. minutu nadoknade Taremi postavio konačan rezultat - 6:2 za Englesku.

Pa, sad, ako se ovako nastavi sa "produžavanjem" vremena - jer fudbaleri će, takvi su - sigurno i folirati povrede (što danas nije bio slučaj sa golmanom Irana), valjati se po terenu, "krasti" vreme kada vode, a sudije na to budu reagovale kao Klaus, možda budemo imali sreće pa budemo gledali Svetsko prvenstvo do Nove godine, a ne samo do 18. decembra, za kad je zakazano finale.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar