Sport > Time Out

Predstavljena ZVANIČNA HIMNA Mundijala u Kataru, plesaće se uz - "TUKOH TAKA"

Juče je objavljena pesma "Tukoh Taka" koju izvode latino zvezda Maluma, američka reperka Niki Minaž i libanska umetnica Mirjam Farez

Autor: K1info/index.hr

19/11/2022 > 10:04

podeli vest:

Predstavljena ZVANIČNA HIMNA Mundijala u Kataru, plesaće se uz - "TUKOH TAKA"
Foto: Youtube PrintScreen


"Tukoh Taka" je zvanična himna Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru koje počinje sutra, a otpevana je na tri jezika - engleskom, španskom i arapskom.

"Pesma govori o ujedinjenju fanova širom sveta i slavi različitost", objavio je Billboard.

Svetsko prvenstvo u fudbalu 1990. godine bilo je 14. svetsko prvenstvo koje se održalo u Italiji. Pesma "Un'estate italiana" (To Be Number One) tada je bila službena himna takmičenja koju su izveli Edoardo Benato i Đana Nanini na italijanskom jeziku, kao i Giorgio Moroder Project na engleskom jeziku.

Četiri godine kasnije, službenu himnu na Svetskom prvenstvu koje se održalo u Sjedinjenim Američkim državama, izveli su Deril Hol i vokalno-instrumentalni ansambl Sounds of Blackness. Reč je o pesmi "Gloryland".

Godine 1998. prvenstvo se održalo u Francuskoj. Riki Martin izveo je na španskom i engleskom jeziku pesmu "La Copa de la Vida". Četiri godine kasnije takmičenje se održalo u Južnoj Koreji i Japanu. Tada je pesmu naziva "Boom" izvela Anastasija.

Službena himna za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine izvedena je čak na tri jezika - nemačkom, francuskom i engleskom. Pesma se zvala "Zeit dass sich was dreht" odnosno "Celebrate The Day", a izvodili su je Herbert Gronemejer sa Amadou & Mariam.

Posle Nemačke, na red je došla Južnoafrička Republika. Godine 2010. sa svojom pesmom "Waka Waka (This Time for Africa)" kolumbijska pevačica Šakira osvojila je obožavaoce širom sveta. 

Pevačica je u ritmu "Wake Wake" otvorila SP u Johanesburgu, te zatvorila na ceremoniji uoči finalne utakmice Holandije i Španije. Te iste godine Šakirina pesma izabrana je za najveći letnji hit u izboru Gazzette dello Sport.

Posle Šakire, 2014. godine Dženifer Lopez i reper Pitbull su u Brazilu otpevali pesmu pod nazivom "We Are One (Ole, Ola) ", koja je te godine bila službena himna Svetskog fudbalskog prvenstva.

Konačno, pre četiri godine, na Svetskom prvenstvu u Rusiji, službena himna bila je pesma "Live it Up". Reč je o numeri koju izvode Niki Džem, Vil Smit i Era Istrefi.

 

 

 

Ostavite komentar