Sport > Fudbal

POSLEDNJI TEST pred Mundijal: ORLOVI pobedili Bahrein, VELIKI povratak VLAHOVIĆA

Fudbalska reprezentacija Srbije slavila u poslednjem meču pred početak Mundijala u Kataru

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2022 > 14:11 >> 18:23

podeli vest:

POSLEDNJI TEST pred Mundijal: ORLOVI pobedili Bahrein, VELIKI povratak VLAHOVIĆA
Foto: FSS


Fudbaleri Srbije pobedili su Bahrein sa 5:1 (1:1) u poslednjem pripremnom meču pred početak Svetskog prvenstva u Kataru, koji nas očekuje u nedelju 20. novembra.​ Orlovi su od početka na gostovanju u Manami nametnuli odličan ritam. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija držali su loptu u svojim nogama, pritisli rivala na njegovu polovinu, a nagrada za inicijativu se isplatila već u 8. minutu.

Tada je, naime, kapiten Dušan Tadić fantastično izveo slobodan udarac i doveo Srbiju u vođstvo. Međutim, iako su Orlovi nastavili u istom ritmu, u 14. minutu su domaći praktično prvi put prešli centar i - penal za Bahrein! Mitrović je loše startovao u šesnaestercu nad Madanom i domaći su golom Hilala sa bele tačke u 15. minutu izjednačili.

Pao je potom ritam, ali iako su naši momci imali inicijativu, izgledalo je da ipak neće da srljaju previše i da su u glavama imali selektorovu misao pred ovaj meč - samo da se niko ne povredi. Imao je u samom finišu prvog dela Jović sjajnu šansu, ali je u padu sa pet metara promašio gol, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Stojković je za start drugog poluvremena pripremio dve izmene, pa je tako umesto Andrije Živkovića ušao Dušan Vlahović, koji zbog povrede nije igrao u poslednje vreme u Juventusu, dok je Stefana Mitrovića zamenio Darko Lazović. I ubrzo će se videti da je to bio pun pogodak.

Naime, najpre je u 50. minutu Tadić ponovo doveo Srbiju u vođstvo, i to pošto ga je odlično pronašao Vlahović, da bi Dušan Silna samo minut kasnije povećao prednost Orlova - ovoga puta kapiten mu je uzvratio asistencijom pa smo zasluženo došli do 3:1.

Odmorio je potom u nastavku Piksi i kapitena Tadića, i Sergeja Milinikovića Savića, i Milenkovića - ušli su Filip Đuričić, Marko Grujić i Strahinja Eraković - selektor jednostavno nije želeo ništa da reaguje u ovoj generalnoj probi za Mundijal. Orlovi su nastavili da imaju inicijativu, imali su i izgledne šanse - Pavlović je u 76. minutu pogodio prečku, ali smo do samog finiša čekali na još golova.

Najpre je u 87. minutu Đuričić bio precizan posle dodavanja Mladenovića, da bi u 89. minutu i Luka Jović zatresao mrežu, i to na dodavanje Vlahovića, za 5:1 i zasluženu pobedu Srbije!

Piksi je sve iznenadio početnim sastavom.

Srbija (3-4-3): V. Milinković-Savić - Milenković, Mitrović, Pavlović - Mladenović, Gudelj, Ilić, Živković - S. Milinković-Savić, Tadić, Jović.

Rezerve: Dmitrović, Rajković, Eraković, Veljković, Maksimović, Radonjić, Babić, Vlahović, Račić, Đuričić, Lazović, Grujić.

Naš tim igrao je u beloj garnituri dresova na ovom meču.

Duel u Manami počeo je u 16.30 časova, a selektor Dragan Stojković najavio je ranije da neće igrati "roviti" Aleksandar Mitrović, Filip Kostić i Saša Lukić.

- Bahrein je reprezentacija sastavljena uglavnom od igrača iz domaćeg šampionata, respektujemo ih, ali ćemo ići na pobedu. Ovo je samo prijateljska utakmica i najvažnije za naš tim je da se niko ne povredi - izjavio je Stojković.

Selektor je istakao da će ekipa želeti da još jednom pokaže da je zaslužila da bude učesnik Mundijala u Kataru.

- Sjajna prilika za sve nas, veoma sam srećan jer prvi put imam priliku da boravim u Bahreinu i želim sa svojim momcima da ostavim što bolji utisak na terenu - istakao je Stojković.

Srpski tim sutra odlazi za Dohu, a prvi meč na Mundijal odigraće 24. novembra protiv Brazila.

 

Ostavite komentar