Sport > Time Out

Navijači će da ODLEPE: Dva dana pred početak Mundijala u Kataru, kraljevska porodica ZABRANILA PIVO

Navijači će pivo moći da kupe samo na posebnim mestima i to samo 4 komada, a svako ko se napije mogao bi biti odveden na trežnjenje

Izvor: K1info/Sportal.rs

18/11/2022 > 13:55

podeli vest:

Navijači će da ODLEPE:  Dva dana pred početak Mundijala u Kataru,  kraljevska porodica ZABRANILA PIVO
Foto: Tanjug/AP


Samo je dva dana pre početka Svetskog prvenstva, a katarska kraljevska porodica tražila je da se uvede potpuna zabrana prodaje alkohola na svim stadionima na kojima će se igrati Mundijal.

U Katru je prodaja alkohola obično ograničena na strance koji piju u licenciranim hotelima i restoranima. Zemlja domaćin zahtevala je od FIFA da prestane da prodaje pivo na osam stadiona. Kako navode američki mediji, intervenciju je izveo šeik Džasim bin Hamad bin Kalifa al-Tani, brat katarskog vladara.

Ako ovaj zahtev bude usvojen, to znači da jedan od najvećih sponzora turnira Budweiser neće moći da prodaje svoje pivo na utakmicama, što bi predstavljalo i kršenje višemilionskog ugovora.

Kako prenose inostrani mediji, trenutno FIFA pregovara sa poznatim proizvođačem piva. 

Kako stvari stoje, posetioci Svetskog prvenstva mogu da kupe alkohol u hotelima i restoranima, u fan zonama u određeno vreme i na tribinama stadiona. Pivo će koštati skoro 12 funti po na zvaničnim mestima, a navijači će moći da kupe samo četiri bića kako se ne bi napili. Svako ko se napije mogao bi biti odveden u posebnu zonu da se otrezni.

FIFA je ove nedelje već napravila jedan ustupak katarskim domaćinima u pogledu dostupnosti piva na stadionima. Organizatori su insistirali da su Budweiser štandovi previše uočljivi, pa je krovna svetska organizacija pristala da ih pomeri na mesta gde će biti manje vidljivi. 

 

 

 

Ostavite komentar