Sport > Fudbal

ZJAPI RUPA ispred stadiona u KATARU: Da li će NAVIJAČI moći da gledaju SRBIJU i BRAZIL?

Meč je na programu za nedelju dana, ali izgleda da nije sve spremno

Izvor: K1info

17/11/2022 > 16:59

podeli vest:

ZJAPI RUPA ispred stadiona u KATARU: Da li će NAVIJAČI moći da gledaju SRBIJU i BRAZIL?
Foto: Tanjug/AP


Da li će meč između Srbije i Brazila 24. novembra moći da bude održan na Lusail stadionu u Dohi ili, još preciznije, da li će iko od navijača moći da gleda Orlove i "karioke", ali i ostale mečeve koji su na programu u tom sportskom zdanju, to su pitanja na koje vrlo brzo moramo da dobijemo odgovor, jer SP počinje za tri dana a ispred stadiona zajpi - rupa?!

U organizaciju Svetskog prvenstva je uloženo mnogo - tvrdi se da je reč o cifri od 200 milijardi dolara, što je najviše u istoriji i preko 15 puta više nego pre četiri godine, kad je domaćin Mundijala bila Rusija. Spekuliše se da je samo za igradnju osam velelepnih stadiona Katar izdvojio između 6,5 i 10 milijardi dolara!

Međutim, izgleda da to nije bila dovoljna količina novca da se napravi da sve bude cakum-pakum, jer je na društvenim mrežama počeo da se deli snimak, pa... građevinarskog propusta, otprilike bismo to mogli tako da nazovemo, koji bi sigurno narušio bezbednost ljudi koji bi se našli ispred Lusaila. Naime, na snimku se vidi velika rupa ispred stadiona, što je, blago rečeno, šokiralo javnost.

Rupa je izgleda nastala urušavanjem betonskih poloča, a oko nje ne postoji nikakav znak upozorenja ili bilo šta što ukazuje na problem. Izgradnja stadiona navodno je koštala 767 miliona dolara, ali izgleda da je nedostajalo još nekoliko stotina bar da ne bude rupa ispred njega...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SPORTbible (@sportbible)

Reč je, dakle, o zdanju u kojem će naša reprezentacija odigrati prvi meč protiv Brazila 24. novembra. U pitanju je najveći stadion u Kataru koji je udaljen 23 kilometra od Dohe i na njemu će se igrati i finale Mundijala.

Stadion ima kapacitet 80.000 mesta, a izgradnja je počela 11. aprila 2017. godine. Pored finala, na ovom stadionu će se igrati još devet utakmica. Kuriozitet je taj da će, kada Mundijal bude završen, stadion biti rekonstruisan i imaće 40.000 mesta.

 

Ostavite komentar