Sport > Tenis

Kad Srpkinja PODVIKNE i najhrabriji ustuknu: MARIJANA Veljović sudija sa INTEGRITETOM

Kragujevčanka se strogo drži pravila, a to pojedinnim zvezdama smeta

Izvor: K1info

19/01/2023 > 21:02

podeli vest:

Kad Srpkinja PODVIKNE i najhrabriji ustuknu: MARIJANA Veljović sudija sa INTEGRITETOM
Foto: Tanjug/AP/AP/Adam Hunger/eurosport printscreen


Uz Novaka Đokovića i sudija Marijana Veljović predstavlja Srbiju u top tenisu te je aktivna i na prvom ovogodišnjem grend slemu. 

Kragujevčanka se smatra jednom od najboljih sudija na Turu i s razlogom sudi i finala grend slemova, ali to ne znači da nemaju svi zamerke na njen rad, a to se, neplanirano, najčešće događa na Australijan openu. 

Svež primer je španski teniser Rafael Nadal. On je tokom meča koji ga je vodio u eliminaciju sa ovogodišnjeg Ozi opena (od Mekenzija Mekdonalda - 4:6, 4:6, 5:7) ušao u klinč sa Marijanom Veljović - "prerano pušta vreme za servis", jer njemu treba nekoliko sekundi više da bi otišao po peškir.

Znamo svi da Nadal često na servisu prekorači dozvoljenih 25 sekundi, mnoge sudije mu to tolerišu, ali Marijana očigledno ne. Ona se drži pravila, a to se ne dopada španskom asu. 

- Sa tobom sam uvek u žurbi. Čak i kada serviram normalno, vidim na satu da vreme ističe, 5, 4, 3 sekunde. Sa tobom je uvek isto, tebi nije ništa važno. Vidiš gde je peškir, na daljoj strani terena. Kažeš da pokušavaš da razumeš, ali to ne radiš - rekao je Nadal.

Kragujevčanka je opomenula zbog prekoračenja vremena na šta je Španac burno odreagovao, ali mu je ona odbrusila: "Vreme kreće kada ja kažem".

Na društvenim mrežama ljudi su komentarisali kako je napokon neko uspeo da stane na crtu teniseru i prekine njegovu poznatu rutinu u serviranju, koja izluđuje mnoge.

Veljovićeva je tokom karijere umela da izađe na kraj i sa temperamentnim Nikom Kirjosom, ali i da prilično smirena uđe u raspravu sa upornim Rodžerom Federerom. Svi se sećaju kako je pre tri godine, isto na AO, pokazala ko je "glavni". 

Federer je tokom meča sa Tenisom Sandgrenom opsovao na daljoj strani terena, što je čula linijski sudija i prenela Marijani Veljović, koja je prema pravilima, uputila zvaničnu opomenu Švajcarcu.

Tada se Federer naljutio i ušao u raspravu sa Veljovićevom, ali se ona nije dala uzdrmati. Ostala je smirena i dosledna svojoj odluci, dok se Švajcarac iz svoje stolice i dalje ljutio.

Nakon samog incidenta i tada su brojni ljubitelji tenisa na Tviteru hvalili Srpkinju i njeno vođenje meča, kao i suprotstavljanje Federeru u pomenutoj situaciji.

Slično je prošao i australijski teniser Nik Kirjos, koji je 2021. u Melburnu bio besan jer mu je dosuđen "nec", za koji je on smatrao da se nije desio i da je mašina pokvarena. Veljovićeva je to konstatovala nakon čega je australijski teniser eksplodirao.

Ugasite mašinu, samo je ugasite. Desilo se i na njegov servis kad je loptica prošla ovoliko od mreže, sada i na moj servis. Uništava igru, zar to ne razumete? Ne razumete to - vikao je Kirjos.

Sudija je nila potpuno smirena u ovoj situaciji i teniseru je odgovorila sa samo:

- Da, znam.

Prošle godine na AO je imala "situaciju" i sa grčkim asom, Stefanosom Cicipasom kog je opomenula zbog razgovora sa trenerom, takozvanog "koučinga". Grk je posle tvrdio da se smejao i da je bio okrenut leđima od lože pa ne zna odakle joj je to došlo.

Inače, Marijana Veljović je iz Kragujevca, rođena je 24. januara 1987. godine. Vlasnica je zlatnog bedža među sudijama, koji ima svega tridesetak teniskih arbitara.

Zbog lepote su je često poredili sa Dženifer Lopez, a u poslednje vreme je kritikuju što je promenila prirodan izgled.

 

Ostavite komentar