Sport > Tenis

Novak ĐOKOVIĆ se pojavio na terenu, a onda DELIRIJUM na tribinama

Srpski teniser ima sjajnu podršku na tribinama, o čemu svedoči i snimak iz Melburna

Izvor: K1info/Tanjug

17/01/2023 > 13:47

podeli vest:

Novak ĐOKOVIĆ se pojavio na terenu, a onda DELIRIJUM na tribinama
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Najbolji srpski teniser Novak Đoković, sa više od dva sata kašnjenja, počeo je pohod na 10. titulu na Australijan openu.

Srpski as sastaje se sa Robertom Karbaljesom Baenom iz Španije na Rod Lejver areni, a meč je kasnio, prvo zbog pauze koju su organizatori odredili usled velikih vrućina, a potom jer se "odužio" meč između Ons Žaber i Tamare Zidanšek.

Teniserka iz Tunisa slavila je posle tri seta 7:6 (10:8), 4:6, 6:1.

Đoković je prilikom izlaska na teren dočekan nezapamćenim ovacijama, a na tribinama je veliki broj srpskih navijača, koji daju podršku devetostrukom šampionu, nakon što mu prošle godine nije dozvoljeno da brani titulu u Melburnu.

Uz Novaka i kompletan stručni štab našeg najboljeg tenisera su i njegovi roditelji Dijana i Srđan, kao i brat Marko.

Naime, za razliku od turnira u Adelejdu, kada su u Novakovoj loži bili Goran Ivanišević, Miljan Amanović, Marko Đoković, kao i njegovi menadžeri Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro, sada su tu i Novakovi roditelji, Srđan i Dijana.

Uz njih je i španski teniser Karlos Gomes Erera, koji je od dolaska u Adelejd sa ekipom Novaka Đokovića. U pitanju je njegov i Markov prijatelj, takođe profesionalni teniser, sa kojim je Novak u više navrata sparingovao u Australiji.

 

Ostavite komentar