Sport > Tenis

Vidiš da je PIJAN? Izbaci ga! Đokovića PROVOCIRALI, on ih se rešio

Naš teniser je bio prinuđen da uđe u raspravu sa glavnim sudijom, koji ga je na kraju poslušao

Izvor: K1info

19/01/2023 > 14:28

podeli vest:

Vidiš da je PIJAN? Izbaci ga! Đokovića PROVOCIRALI, on ih se rešio
Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara


Novak Đoković osim sa francuskim teniserom, morao je da se bori i sa pojedincima iz publike na tribinama Rod Lejver Arene.

Tokom meča drugog kola Australijan opena protiv Enca Kuakoa, naš najbolji teniser trpeo je maltretiranje i provokacije grupice, koji su ga skoro sve vreme ometali. 

Navijači su se čuli u toku meča više puta, čak i pred Novakove servise, a najpre je viđena specifična situacija. Dok se srpski teniser pripremao za servis, navijač sa druge strane tribina glasno je poručio bezobraznoj grupi "umuknite!", a kada je Đoković shvatio šta se dešava, zahvalio se tom čoveku.

Ipak, provokatori su nastavili da ometaju Srbina, sve dok peti teniser sveta nije ušao u raspravu sa glavnim sudijom od kojeg je tražio reakciju.

Na startu četvrtog seta, pri rezultatu 2:0 za Novaka koji je imao i 40:30 u svom servis gemu, devetostruki osvajač Australijan opena nije želeo da nastavi meč dok sudija ne opomene "navijače".

- Celu noć... Šta ćeš da uradiš? Molim te odgovori! Znaš ko je. Tip je pijan, van sebe, od prvog poena provocira, provocira! Nije ovde da gleda tenis, samo želi da uđe u moju glavu. Zato te pitam, šta ćeš da uradiš? Čuo si ga barem 10 puta, ja sam ga čuo 50 puta! Zašto ne pozoveš obezbeđenje da ga izbaci sa stadiona? - upitao je Novak.

Njegov apel i temperamentan pristup razgovoru sa sudijom urodio je plodom, pa je, nakon što je završen treći gem četvrtog seta, grupa navijača izbačena sa Rod Lejver Arene.

 

Ostavite komentar