Sport > Tenis

Seča FAVORITA na AO nastavljena: ISPALI Zverev, Fric, Đere...

Saša Zverev eliminisan je od "laki luzera" Majkla Moa 1:3, dok je Fric, deveti na svetu, takmičenje završio porazom od Popirina 2:3

Izvor: K1info

19/01/2023 > 10:16

podeli vest:

Seča FAVORITA na AO nastavljena: ISPALI Zverev, Fric, Đere...
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan


Naš Laslo Đere poražen je danas od bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2), u drugom kolu Australijan opena. Dimitrov je ceo meč diktirao tempo i nije dozvoljavao srpskom teniseru da pokaže šta ume u napadu. Meč je trajao 94 minuta, a Bugarin će igrati sa pobednikom duela Novak Đoković - Enco Kuako.

Posle Kaspera Ruda, u drugom kolu Australijan opena eliminisani su Aleksandar Zverev i Tejlor Fric, takođe favoriti.

Saša Zverev eliminisan je od "laki luzera" Majkla Moa (6:7 (1), 6:4, 6:3, 6:2), dok je Fric, deveti teniser sveta, takmičenje završio porazom od Alekseja Popirina (7:6 (4), 6:7 (2), 4:6, 7:6 (6), 2:6).

Zverev je i u prvom kolu bio "na konopcima", ali uspeo je da se izvuče, nešto što sada nije bio u stanju. Nemac se vraća iz povrede, očigledno je van forme i to je bilo evidentno u ova dva gola Australijan opena. "Laki luzer" Majkl Mo odigrao je dobar tenis, ništa spektakularno, ali dovoljno da pobedi. Amerikanac u borbi za četvrto kolo igraće protiv Džej Džej Volfa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

Na drugoj strani, Fric, koji je takođe van forme, izgubio je od domaćeg takmičara, Alekseja Popirina. U maratonu koji je trajao tačno četiri sata, Popirin je slavio posle pet setova. Viđena su čak tri taj-brejka i zanimljivo da su dva pripala Fricu, međutim, nedovoljno da bi se došlo do pobede. Popirina u trećem kolu čeka Amerikanac Ben Šelton.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar