Sport > Tenis

Novak jači od BOLA i Kuakoa u Melburnu: Sledeći je Dimitrov

U Đokovićevoj polovini žreba ispali Kasper Rud, Aleksandar Zverev i Tejlor Fric

Izvor: K1info/Sportske.net

19/01/2023 > 13:12

podeli vest:

Novak jači od BOLA i Kuakoa u Melburnu: Sledeći je Dimitrov
Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je savladao Francuza Enca Kuakoa sa 3:1. Po setovima je bilo 6:1, 6:7, 6:2 i 6:0.

Nije baš sve išlo glatko u ovom meču kao što se očekivalo. Đoković se u drugom setu mučio sa povredom i upornim i motivisanim protivnikom, koji je tada igrao tenis svog života, ali je smogao snage da ga kasnije prelomi i spreči senzaciju svih senzacija u Melburnu. Podsetimo, danas su u Novakovoj polovini žreba ispali Kasper Rud, Aleksandar Zverev i Tejlor Fric.

Đoković, koji je četvrti nosilac, će se u trećem kolu sastati sa Bugarinom Grigorom Dimitrovom, koji je eliminisao našeg Lasla Đerea.

Đoković je prvi set prelomio u maratonskom četvrtom gemu, kada je nakon puno obrta slomio Francuza i oduzeo mu servis. Posle toga je Kuako zatražio medicinski tajm-aut, a Novak ga je na sličan način brejknuo i u šestom gemu, poveo sa 5:1 i kasnije rutinski odservirao za prvi set.

 

Povreda se u drugom setu nimalo nije osetila kod Kukoa, pa je 191. teniser sveta igrao preko svojih limita. Sjajno je servirao, nije dozvolio Novaku da se razmahne, a u sedmom gemu je odigrao briljantan poen na brejk lopti za Srbina. Kod rezultata 5:4 za Kuakoa, Đoković je osetio probleme u svojoj rovitoj levoj nozi, pozvao medicinski tajm-aut i nakratko napustio teren i otišao u svlačionicu.

Vratio se i uz dosta otežano kretanje iščupao gem na svoj servis za 5:5. Đoković je u 11. gemu igrao bukvalno na jednoj nozi, i u takvom stanju je imao tri brejk lopte, ali je Francuz rođen na Mauricijusu baš tada izvlačio perfektne servise i nekako je uspeo da se spasi i povede 6:5. Odveo je Srbin ovaj set u taj-brejk i tamo poveo sa 3:0. Kuakao se vratio, viđeno je nekoliko spektakularnih poena, a igru nerava dobio je Kuako i sa 7:5 izjednačio na 1:1 u setovima.

 

Novak se u svom stilu resetovao nakon šokantno izgubljenog seta. Verovatno su i lekovi protiv bolova počeli da deluju, pa je Đoković u prva dva gema crtao po terenu, vezao je osam poena na startu trećeg seta i ekspresno poveo sa 2:0. Brejk je veoma brzo potvrdio za laganih 3:0. U nastavku seta je Đoković dominirao i uz još jedan brejk kod rezultata 5:2 je poveo sa 2:1 u setovima.

Četvrti set počeo je u istom ritmu. Novak je držao jak tempo u nameri da šro pre "razoruža" Kuakoa i to je i uradio u drugom gemu, kada je napravio brejk i krenuo ka trijumfu. Žilavi Kuako je u trećem gemu imao prvu brejk loptu na meču, ali se Đoković odbranio dobrim servisima, jednom dugom razmenom koju je rešio u svoju korist i jednim fantastičnom drop-šotom. To je bio početak kraj za Francuza. Srbin mu je brzo još jednom oduzeo servis za 4:0, pa potvrdio brejk za 5:0 i onda naopravio još jedan za 6:0.

 

Ostavite komentar