Sport > Tenis

Favoriti ISPADAJU REDOM: Posle Nadala, eliminisan i Rud, NOVAKU ČIST PUT DO FINALA

Drugi nosilac na Australijan Openu, Kasper Rud nije uspeo da ode dalje od drugog kola u Melburnu

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/01/2023 > 07:40

podeli vest:

Favoriti ISPADAJU REDOM: Posle Nadala, eliminisan i Rud, NOVAKU ČIST PUT DO FINALA
Foto: Tanjug/AP


Treći teniser planete i drugi nosilac na Australijan Openu, Kasper Rud nije uspeo da ode dalje od drugog kola u Melburnu pošto mu je na put stao američki predstavnik Dženson Bruksbi -  6:3, 7:5, 6:7, 6:2.

Ova informacija svakako ide u korist Novaku Đokoviću, jer se Rud nalazio u njegovoj polovini žreba, tako da je sada put ka finalu znatno olakšan.

Foto: Tanjug/AP

 

Mora se navesti da Norvežanin do finala US Opena nije važio za igrača koji briljirala na tvrdoj podlozi, ali je najednom dao svom performansu novu dimenziju koja je ipak mnoge nagovorila da ima nečemu da se nada i na Australijan Openu.

Sa druge strane, Bruksbi je član američke škole betona, zna dobro šta radi i sada je upotrebio sva svoja glavna oružja i na jedan veoma siguran način izbacio treći reket sveta.

Meč je mogao da traje i ranije, ali je uspeo Rud da spase meč loptu nekom neverovatnom magijom u trećem setu, domogne se taj-brejka i uspe sebe da održi u životu.

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, to mu nije dalo novog duha, jer je Bruksbi ostao na istom nivou, a norveški predstavnik znatno spustio gas, tako da je sve bilo završeno jako brzo.

Posle četiri sata meča, Amerikanac je stigao do trećeg kola i igraće protiv zemljaka Tomija Pola koji je savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:2.

 

 

 

Ostavite komentar