Sport > Ostali sportovi

Zašto su Luis Hamilton i Anđela Kalen OKONČALI SARADNJU dugu 7 godina?

Kalen je bivša reprezentativka Novog Zelanda u hokeju na travi i fizioterapeutkinja, a kao Hamiltonov asistent radila je od 2016. godine

Izvor: K1info

18/03/2023 > 15:14

podeli vest:

Zašto su Luis Hamilton i Anđela Kalen OKONČALI SARADNJU dugu 7 godina?
Foto: Instagram/lewishamilton


Šef Mercedesovog tima u Formuli 1, Toto Volf, nagovestio je da je Luis Hamilton odlučio da prekine saradnju sa Anđelom Kalen, rekavši da promena dolazi kada "stvari više ne funkcionišu", a Kalen i sedmostruki svetski šampion su u petak, uoči Velike nagrade Saudijske Arabije, na društvenim mrežama objavili da su se razišli.

"Poslednjih sedam godina @cullen_angela je bila uz mene, terajući me da budem najbolji što mogu", napisao je Hamilton na svom Instagram nalogu. "Jači sam sportista i bolji čovek zbog nje. Nadam se da ćete mi se pridružiti i poželeti joj sve najbolje dok kreće novim putem u ostvarivanje svojih snova. Hvala ti na svemu Ang, jedva čekam da vidim šta ti budućnost sprema."

Anđela je na Instagramu između ostalog navela da je Luis Hamilton GOAT i da je "bila velika čast i zadovoljstvo stajati uz tebe i biti ponosna na sve što si postigao. Hvala ti što me podržavaš, veruješ u mene i pokazuješ mi neograničeni potencijal koji svi imamo u sebi."

Nijedno nije aludiralo zbog čega su prekinuli saradnju, niti je precizirano šta će Kalen sledeće raditi.

Volf je sugerisao da je Hamilton bio taj koji je doneo odluku o razlazu na osnovu "poštene" procene, ali i da će Mercedes podržati svog vozača "koju god odluku želi da donese".

- Anđela je dugo bila deo tima - rekao je Austrijanac i potom nastavio. - Mislim da u svakom timu, bilo da je to njegov najuži krug, ili šira grupa, nastane situacija koju ne možete da zamrznete jer se svi razvijamo kao ljudi. Ako stvari više ne funkcionišu, onda moramo da budemo iskreni u vezi sa tim i potom da to promenimo.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

 

- Anđela će uvek biti maskota tima - dodao je Volf. - Ona je jedina koja je glasnija od motora bolida.

Volf je takođe rekao da ne bi zamerio Hamiltonu ukoliko proceni da bi prelaskom u drugi tim mogao da osvoji osmu svetsku titulu, ali su u Mercedesu uvereni da će ostati kod njih.

Hamiltonov sadašnji ugovor ističe krajem sezone 2023., a Britanac je ranije izjavio da bi dogovor o novoj saradnji bio obična formalnost.

Ipak, obzirom na slabe rezulatate nemačkog tima, preostaje da se vidi da li će Hamilton ostati za upravljačem Mercedesa i po završetku ovogodišnje sezone.

 

Ostavite komentar