Sport > Ostali sportovi

CIRKUS, šta li je: MIJAILOVIĆ podneo OSTAVKU, pa odmah opet IZABRAN za predsednika JSD Partizan

Malo otišao, malo se vratio, pa najavio nastavak borbe za voljeni klub

Izvor: K1info/Tanjug

17/03/2023 > 22:56

podeli vest:

CIRKUS, šta li je: MIJAILOVIĆ podneo OSTAVKU, pa odmah opet IZABRAN za predsednika JSD Partizan
Foto: ATA Images


Predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović podneo je ostavku na vanrednoj Skupštini, a potom je ponovo izabran za prvog čoveka Društva, saopšteno je večeras.

"Večeras je održana vanredna Skupština JSD Partizan. Skupština je zakazana na inicijativu devet klubova (atletski, košarkaški, odbojkaški, teniski, rvački, gimnastički, vaterpolo, ragbi i veslački), a prisutni delegati su nosili 63 od ukupno 93 glasa. Na sednici je raspravljano o aktuelnoj situaciji u klubovima JSD Partizan, sudskim sporovima i načinu finansiranja Društva. Sa željom da spreči dalji razdor unutar klubova JSD Partizan, predsednik Ostoja Mijailović je podneo ostavku, koju je prhvatila većina prisutnih delegata. Istovremeno, dužnosti generalnog sekretara je razrešen Željko Tanasković", saopšteno je iz JSD Partizan.

U saopštenju se navodi da je sednica potom nastavljena, a radno predstavništvo je predložilo izmenu Dnevnog reda kako bi Skupština JSD Partizan postala izborna.

"Odbojkaški, veslački, atletski i rvački klub su predložili Mijailovića za predsednika JSD Partizan. Mijailović je dobio podršku 62 glasa u Skupštini i ponovo je izabran za predsednika JSD Partizan", dodaje se u saopštenju.

Mijailović je zatim predložio novi Upravni odbor, koji je izabrala Skupština JSD Partizan. Zamenik predsednika UO postao je Đorđe Višacki, a za potpredsednike Skupštine izabrani su Rasim Ljajić, Andrea Arsović, Jovan Lazarević i Milan Pavlović.

Novi UO JSD Partizan čine još: Željko Obradović, Marko Nikolić, Predrag Micić, Nedeljko Stajić, Aleksandar Stanković, Rajko Baltić, Ljubomir Grujić, Marko Lekić, Aleksandar Jakovljević, Dragan Milenković, Jovan Obradović i Ilija Dražić. Na mesto generalnog sekretara ponovo je postavljen Željko Tanasković.

"Podneo sam ostavku iz razloga razjedinjenosti unutar Društva i sa ciljem da proverimo volju većine klubova. Zahvaljujem se na podršci klubovima koji su stali iza mene. Ovaj izbor sam prihvatio isključivo jer sam dobio podršku dve trećine glasova, odnosno 62 od 93 glasa. Ponosan sam na to što sam dobio veću podršku od one koju sam dobio pre šest meseci. Zahvaljujem se na poverenju i jedino što mogu da poručim jeste da nastavljamo da se borimo za naš Partizan", istakao je Mijailović, saopšteno je na zvaničnom sajtu JSD Partizan.

 

Ostavite komentar