Sport > Košarka

NEVIĐENA drama u Areni: Hrabri FMP nije kaznio AROGANTNI Partizan

Crno-beli napravili ogromnu prednost u trećoj četvrtini, pa ih opuštanje u finišu nije koštalo pobede

Izvor: K1info

19/12/2022 > 19:59

podeli vest:

NEVIĐENA drama u Areni: Hrabri FMP nije kaznio AROGANTNI Partizan
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana pobedili su FMP u Areni u 11. kolu ABA lige sa 90:86 (21:17, 24:18, 28:12, 17:39), pa su se osamili na čelu tabele, doduše, sa utakmicom više od Crvene zvezde.

Ekipe su ušle u duel sa istim učinkom u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja sa po osam pobeda i po dva poraza, pa je po tome ovaj meč mogao da ima epitet derbija, što je bio samo u finišu, i to zahvaljujući sramnom opuštanju crno-belih zbog kojeg bi Željko Obradović trebalo da da svojim izabranicima da odrade hiljade i hiljade sklekova posle meča.

Dobro su se držali košarkaši FMP-a na startu duela, iako su crno-beli uglavnom bili u vođstvu. No, kad god bi izabranici Željka Obradovića došli na četiri, pet poena prednosti, vraćali su se "panteri" i držali korektnu distancu. Ipak, u drugoj polovini prve četvrtine koševima Matijasa Lesora, Uroša Trifunovića i Zeka Ledeja, Partizan se odlepio na +9 poena razlike - 19:10. FMP nije klonuo duhom, pa je jačom odbranom uspeo da smanji tu prednost domaćih, da bi na kraju prve četvrtine razlika bila podnošljivija - 21:17.

Trojkom Boa Biča gosti su smanjili na 21:20 na startu druge četvrtine, ali je onda krenula šuterska dominacija crno-belih - pogađali su Lesor, Tristan Vukčević, Danilo Anđušić - nije prošlo mnogo vremena a Partizan je došao do dvocifrene prednosti - 32:21. Do kraja ovog dela igre domaći su čuvali tu prednost, pa su na poluvreme otišli sa vođstvom od 45:35.

Ako je u drugoj četvrtini krenula šuterska dominacija izabranika Željka Obradovića, onda je u trećoj četvrtina bila šuterska rapsodija - crno-beli su je rešili u svoju korist rezultatom 28:12, pa je izgledalo da su rešili pitanje pobednika...

I kad su svi verovali da je do kraja samo ostalo da se vidi sa kolikom razlikom će favorit da slavi jer je na početku poslednje deonice bilo 73:47, strateg Partizana je počeo da se ljuti na svoje košarkaše zbog opuštanja, a košarkaši FMP-a su smanjivali razliku iz minuta u minut... I, dok dlanom o dlan, na tri sekunde pre kraja bilo je samo 89:86 za crno-bele!

Ipak, slobodnim bacanjima - jednim datim, a drugim promašenim - Dante Egzum je postavio konačnih 90:86, a ostaće zapisano da je četa Nenada Stefanovića četvrtu četvrtinu dobila rezultatom 39:17. Crno-bela bruka...

Na kraju, treba istaći da je Partizan u svojim redovima imao petoricu košarkaša koji su imali dvocifreni poenterski učinak - Lesora, Trifunovića i Smailagića sa po 14 poena, Egzuma sa 13 i Ledeja sa 10 poena. U redovima FMP-a najefikasniji su bili Aleksa Stepanović sa 17 i Bič sa 16 poena, dok su dvocifreni bili i Paulijus Valinskas sa 11 i Ebuka Izundu sa 10 poena.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar