Sport > Košarka

ZVEZDA izgubila meč, ali DOBILA VOĐU: VILDOZA najavio da će biti MOĆNO pojačanje

Beograđani zabeležili i četvrti poraz u najjačem evropskom takmičenju

Izvor: K1info

21/10/2022 > 22:44

podeli vest:

ZVEZDA izgubila meč, ali DOBILA VOĐU: VILDOZA najavio da će biti MOĆNO pojačanje
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde izgubili su i u četvrtom meču u Evroligi ove sezone, položivši oružje u Madridu pred Realom, koji je pobedio sa 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12).

Izabranici Vladimira Jovanovića loše su ušli u meč i dozvolili rivalu da prvu četvrtinu završi sa čak 15 poena prednosti, pa iako su u nastavku zaigrali nešto angažovanije, na odmor su otišli sa minusom od devet poena (39:30). U nastavku se Zvezda dobro borila, u jednom trenutku napravila seriju od 10:2 i došla na samo pet poena razlike (59:54), ali su domaći ipak bili sigurniji i smireniji u završnici i na kraju zasluženo slavili. 

U redovima crveno-belih najviše su pružili Luka Vildoza i Bendžamin Bentil, kome odlazak na sestrinu svadbu u Ganu posle meča sa Panatinaikosom, očigledno nije napravio problem. Vildoza je, sa druge strane, pokazao da bi mogao da bude moćno pojačanje za četu sa Malog Kalemegdana,  pa se nadamo da će to i pokazati u nastavku Evrolige.

Na kraju, Bentil je meč završio kao najefikasniji košarkaš utakmice sa 17 poena, uz pet skokova za 24 i po minuta provedena na parketu, dok je Vildoza postigao 10 poena, uz četiri asistencije i dve ukradene lopte za nešto više od 17 minuta, koliko je igrao. Njih dvojica su i jedini bili dvocifreni poenteri u redovima crveno-belih.

 

Kod domaćih je najefikasniji bio Džanan Musa sa 13 poena, dok su ga pratili Gabrijel Dek sa 12, Geršon Jabusele sa 11 i Volter Tavaresa sa 10 poena.

- Težak je period iza nas. Početak je sezone, imamo još 55 utakmica. Nema razloga da patimo previše. Imali smo težak raspored u prva četiri kola. Počeli smo mekano utakmicu, i to je bio ključ. Kasnije smo imali priliku da se vratimo, ali nismo uspeli. Žao mi je igrača jer nisu zaslužili da izgube sa 16 poena. Definitivno moramo da se fokusiramo na detalje. Uvek sam ponosan na igrače, ali moramo da promenimo neke detalje - rekao je po završetku meča terner crveno-belih Vladimir Jovanović.

Crvena zvezda u petom kolu Evrolige 28. oktobra u Beogradu dočekuje Bajern, što će biti derbi začelja, odnosno jedine dve ekipe koje u prva četiri kola elitnog evropskog takmičenja nisu ostvarile nijednu pobedu.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar