Sport > Košarka

Zvezda se DRŽALA tri četvrtine - treći PORAZ crveno-belih u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Baskoniji u okviru susreta trećeg kola Evrolige

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/10/2022 > 22:19

podeli vest:

Zvezda se DRŽALA tri četvrtine - treći PORAZ crveno-belih u Evroligi
Foto: Starsport


Prošlo je i treće kolo, a srpski predstavnici u Evroligi nisu upisali trijumf. Crvena zvezda večeras je produžila tu sumornu seriju, pošto je poražena na gostovanju u Španiji protiv Baskonije, iako se dobar deo meča držala u igri - 92:75.

 

 

Utakmica u Baskoniji bila je iz reda boljih kada je "borba sa perimetra" u pitanju, pošto su i jedna i druga ekipa mogle da se pohvale dobrim šutom za tri poena. I dok je Baskonija uglavnom pogađala preko neverovatnog Markusa Hauarda, za Zvezdu su "rešetali" Ben Bentil, Ognjen Dobrić, pa i Stefan Marković.

Ogromna prednost Zvezde je bio skok, gde treba istaći da su posle prvog poluvremena imali dvocifren broj uhvaćenih lopti više od rivala. Beogradski klub igrao je istovremeno i raznovrsnije od kluba iz Vitorije i podelio je više asistencija.

 

Prva četvrtina počela je prilično raspucano. Nijedan od timova isprva nije uspevao da stekne neku opipljiviju prednost, dok to nije učinila Zvezda pred sam kraj. Interesantno je da su samo Ben Bentil, Luka Mitrović i Ognjen Dobrić bili ti koji su uspevali da postignu poene.

Međutim, početak druge deonice doneo nam je jak odgovor Markusa Hauarda. Amerikanac je počeo da pogađa jednu, pa drugu, pa treću trojku, pogađa bacanja i vrlo brzo je stigao do čak 19 postignutih poena, što je bila otprilike polovina koliko je njegov tim ubacio za poluvreme.

 

 

Na kraju krajeva, Zvezda je ipak imala "krhku" prednost na velikom odmoru, koja ipak nije bila dugog veka, pošto četiri puna minuta po povratku sa pauze nije postigla nijedan poen. To je omogućilo domaćima prvo da uhvate priključak, a potom i da sa novom kišom trojki odmaknu na šest razlike. Međutim, serija Dobrića i Mitrovića nam je unela meč u novi egal.

Utakmica je prelomljena na početku poslednje četvrtine. Tada je usledila nova serija trojki Baskonije, koja je baš posle pogotka Vanje Marinkovića otišla na tada maksimalnih +8. Ali tu nije bio kraj, pogoci sa distance samo su nastavili da uleću, pa nije vredelo ni zakasnelo buđenje Filipa Petruševa.

Otišla je Baskonija na dvocifrenu prednost, što je bilo nepremostivo za crveno-bele. Pobeda je zasluženo ostala u rukama španskog kluba, koji će ako zadrži ovakav šut za tri opasno namučiti sve u Evroligi.

 

 

 

Ostavite komentar