Sport > Košarka

ZVEZDA pobedila ASVEL posle velike DRAME, sjajan DEBI za IVANOVIĆA

Crnogorski stručnjak prvi put vodi četu sa Malog Kalemegdana

Izvor: K1info

17/11/2022 > 18:59 >> 21:22

podeli vest:

ZVEZDA pobedila ASVEL posle velike DRAME, sjajan DEBI za IVANOVIĆA
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedeli su večeras u Beogradu francuski Asvel sa 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14) u okviru osmog kola Evrolige, predvođeni novim strategom - Duškom Ivanovićem, koji je trenersku palicu preuzeo pre tri dana

Crnogorski stručnjak seo je na klubu crveno-belih u ne baš zavidnom evroligaškom trenutku - četa sa Malog Kalemegdana u prethodnih sedam mečeva imala je samo jednu pobedu (u Pioniru, protiv Bajerna) i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli.

Da li su nov trener ili puna hala uticali na Zvezdu, ili možda i jedno i drugo, tek Beograđani su rešili prvu četvrtinu u svoju korist (17:14), a zaigrali još angažovanije u drugoj. Uz čvrstu igru u odbrani, krađe lopti i "banane", domaći su povećavali prednost i u drugoj četvrtini, a posle jedne trojke Luke Vildoze i uz jedno iskorišćeno slobodno bacanje Luke Mitrovića došli su na +15 poena razlike - 31:16.

To je bila prednost kojom je i završeno prvo poluvreme - 38:23, uz napomenu da su odličnih dvadeset minuta u redovima domaćih imali Vildoza sa 10 i Nikola Ivanović sa osam poena, pri čemu je Zvezda šutirala trojke 4/10, dok je Asvel bio katastrofalan sa 0/9, pa i ne čudi da je druga četvrtina završena rezultatom 21:9. 

Međutim, početkom drugog poluvremena gosti su se probudili i u dva navrata došli na -4 koševima Jusufe i Lajtija - 40:36, a zatim i 45:41. I taman kad su se crveno-beli ponovo koliko-toliko odvojili i poveli sa 51:43, gosti su serijom od 5:0 došli na samo jedan posed razlike (51:48). Domaći nikako nisu mogli da pronađu svoj ritam iz prvog dela igre, pa su treću četvrtinu završili sa samo jednim poenom prednosti - 54:53.

Na sedam i po minuta do kraja meča Lajti je doneo Asvelu izjednačenje (56:56), a zatim sa dva slobodna bacanja i prednost - 58:56. Ubrzo je i Kaudi dao trojku i "odlepio" goste, Lajti se opet nadovezao sa dva slobodna bacanja i na manje od pet minuta pre završetka duela Asvel je imao 63:56, zbog čega je Duško Ivanović morao da traži i poslednji tajm-aut.

Vratili su se crveno-beli u nastavku, pa smo na minut i po pre kraja ušli u neizvesnu završnicu - 67:67, ali su košem Nedovića stigli do prednosti koja je praktično bila odlučujuća za drugu pobedu Crvene zvezde u Evroligi ove sezone, da bi tačku na "i" stavio Ognjen Dobrić dve desetinke pre završetka koševima iz slobodnih bacanja - 71:67.

Foto: Starsport

Duško Ivanović pred početak meča protiv Asvela u Pioniru
Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar