Sport > Košarka

KOŠARKA na fudbalskom terenu? Mijailović pitao EVROLIGU da se Top 8 igra u HUMSKOJ

Predsednik Partizana siguran da bi stadion bio pun, ali...

Izvor: K1info

18/03/2023 > 19:29

podeli vest:

KOŠARKA na fudbalskom terenu? Mijailović pitao EVROLIGU da se Top 8 igra u HUMSKOJ
Foto: ATA Images


Nema sumnje da košarkaši Partizana, po povratku u Evroligu posle osam godina, imaju sjajnu sezonu - osim što su blizu plasmana u TOP 8 Evrolige, crno-beli mogu da se pohvale i da su najgledanija ekipa u pomenutom takmičenju.

Beogradska arena je krcata u svakom meču i praktično je postala mala za sve navijače ovog kluba. Zbog toga je prvi čovek kluba Ostoja Mijailović došao na zanimljivu ideju, malo u šali, a malo i zbilji.

- Pre neki dan sam se čuo sa čovekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao, ako dođemo u situaciju da igramo u Top 8, da li postoji u njihovim pravilima da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj 1 i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate koja je potražnja, interesovanje navijača za utakmice - to i nije tako luda ideja - rekao je predsednik Partizana za klupsku televiziju.

Mijailović veruje da Srbija zaslužuje dva kluba u Evroligi.

- Ako se Evroliga širi na 24 kluba, siguran sam da ima mesta i za Partizan i za Zvezdu. Mislim da bi se time zadovoljiva srpska javnost. Svi mi imamo u familiji navijače i jednog i drugog kluba i ne možemo da se razdvajamo po bojama. Interes srpske košarke je da imamo dva mesta u Evroligi. Sada smo ih dobili sticajem okolnosti, ali smo pokazali Evropi da možemo da funkcionišemo sa dva kluba.

Predsednik crno-belih je prokomentarisao i ponašanje navijača oba kluba tokom sezone, verujući da bi moralo da bude nekog međusobnog poštovanja.

- Dobio sam uvrede naših navijača kada smo primili na derbiju pristalice gostujućeg kluba, ali smo pokazali Evropi da možemo zajedno. Mi smo izgubili kao domaćini, oni su izgubili kao domaćini i svi smo živi izašli iz dvorane. To je za respekt. Mi ne možemo nikad da se volimo, da navijamo jedni za druge, ali minimum poštovanja bi trebalo da postoji - zaključio je Ostoja Mijailović.

 

Ostavite komentar