Sport > Košarka

Zvezda ne odustaje: Traži 15 mečeva SUSPENZIJE za Lesora

Da li će disciplinski sudija ABA lige Hrvoje Vidan, imati hrabrosti da sa najteži mogući prekršaj izrekne i najveću propisanu kaznu?

Izvor: K1info

15/03/2023 > 12:34

podeli vest:

Zvezda ne odustaje: Traži 15 mečeva SUSPENZIJE za Lesora
Foto: Starsport


Crvena zvezda se još jednom oglasila o kazni za Matijasa Lesora, u danu kada će Filip Petrušev u pratnji advokata dati izjavu u policiji. Odjecima večitog derbija nema kraja, a to što je centar Partizana nasrnuo na košarkaša Zvezde i udario ga pesnicama u lice očito crveno-beli žele da isteraju do kraja.

Šampion ABA lige se tako još jednom oglasio saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda želi ovom prilikom da upozna javnost sa prekršajem koji je počinio Matias Lesor napadom na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, po disciplinskom pravilniku ABA lige, kako ne bi došlo do pogrešnih interpretacija i tumačenja težine prekršaja koje su se pojavljivale u javnosti u prethodna dva dana.

 

Matijas Lesor je prilikom napada dva puta pesnicom udario u glavu igrača našeg seniorskog tima i reprezentativca Srbije Filipa Petruševa po završetku utakmice 21. kola regionalne lige.

Za ovakvu vrstu prekršaja, propisane kazne su sledeće:

Članak 26. Vrste prekršaja:

26.1 Sledeći prekršaji smatraju se ozbiljnim prekršajima:

a) Fizička agresija protiv članova službenog osoblja, drugog pojedinca, javnosti, ili bilo koje osobe opšte…

 

Članak 27. Sankcije

27.1 Posebne sankcije za ozbiljne prekršaje:

Ozbiljni prekršaji koji su napred navedeni kažnjavaju se sledećim sankcijama:

a) Novčana kazna u iznosu od 3.001,00 evra do 50.000,00 evra

b) Trajna ili privremena zabrana pristupa dvoranama na razdoblje od tri do petnaest (3-15) utakmica;

c) Trajna ili privremena diskvalifikacija iz takmičenja u razdoblju od tri do petnaest (3-15) utakmica;

Foto: Starsport

 

Postavljamo javno pitanje, da li će disciplinski sudija ABA lige Hrvoje Vidan, imati hrabrosti da sa najteži mogući prekršaj izrekne i najveću propisanu kaznu?

Konačno, kako ABA liga ne bi defintivno skliznula u neregularnost, bezvlašće i samovolju pojedinaca, u kojoj je dozvoljeno vređanje, pretnje, ucene, i primena pravilnika (ali samo za neke klubove) od sportskog direktora ABA lige Milije Vojinovića zahtevamo da sprovede hitnu istragu o utakmici 20. kola ABA lige koja je odigrana u Splitu, a koja je završena tako što je igrač sa pet ličnih grešaka igrao (i direktno uticao na) završnicu te utakmice. Kod ovakve, najteže greške, odnosno materijalne povrede pravila, zna se procedura, i KK Crvena zvezda zahteva da se ona poštuje i donese odluka po pravilniku lige!

Ukoliko se to ne dogodi, smatraćemo ovu ligu i definitivno neregularnom, jer nakon svega gore navedenog, ovo bi zaista bila liga bez presedana u Evropi u kojoj je i to moguće.

 

KK Crvena zvezda kao suvlasnik lige (što mnogi očigledno zaboravljaju) boriće se za njen legitimitet i kredibilitet, jer samo tako ABA liga može da sačuva minimum svog dostojanstva i takmičarskog uticaja.

Za unapred režirane predstave postoje brojna pozorišta širom prostora na kojima se igra ABA liga, verujemo da je draž sporta upravo u činjenici da i timovi poput Cibone (KK Crvena zvezda nije imao nikakvu zamerku nakon pošteno izgubljene utakmice u Zagrebu), Splita, Zadra ili bilo koga drugog - imaju šansu i mogu da pobede bilo koga. Neki ne misle tako. Ali tako neće moći", zaključuje se u saopštenju crveno-belih.

 

Ostavite komentar