Sport > Košarka

URNEBES iz Hrvatske: Kako je krenula, ZVEZDA će do kraja PRELAZNOG ROKA da dovede i Kristijana RONALDA

Posle dolaska Fakunda Kampaca, izgleda da se sprema još jedno pojačanje na Malom Kalemegdanu

Izvor: K1info

24/12/2022 > 21:38

podeli vest:

URNEBES iz Hrvatske: Kako je krenula, ZVEZDA će do kraja PRELAZNOG ROKA da dovede i Kristijana RONALDA
Foto: Starsport


Crvena zvezda je najpre sredinom novembra napravila fantastičan potez i dovela na mesto trenera Duška Ivanovića. Košarkaši su zaigrali kao preporođeni i zabeleženo je deset uzastopnih pobeda - šest u Evroligi i četiri u ABA ligi.

Onda je na Mali Kalemegdan stigao veliki Fakundo Kampaco. Dolazak argentinskog plejmejkera je svakako uzdrmao Stari kontinent - nismo mogli da gledamo Kampaca u drami protiv Olimpijakosa, iz koje je kao pobednik izašla Zvezda, ali bi trebalo da ga vidimo sutra protiv čačanskog Borca.

A sada se pominje da to nije i kraj pojačanjima crveno-belih! Naime, izgleda da je na meti kluba i Akile Polinara, 31-godišnji košarkaš koji trenutno igra za Efes. Tu vest je preneo italijanski novinar Luka Dalesandro, a kako izgleda da Zvezda hoće da kupi sve najbolje što se na tržištu nudi, urnebesan komentar je stigao od hrvatskog reprezentativca Mira Bilana na Tviteru:

- Kako su krenuli, do kraja prelaznog roka će uzeti i Kristijana Ronalda...

A da nije Ronaldo postao takva prznica u ovim poznim igračkim danima i da ne remeti atmosferu gde god da ode, pa da Zvezda i razmisli, ovako - možda bolje da probaju da vrate Džordana iz penzije, zna se da bez starca nema udarca.

No, da se vratimo na Plonaru - krilni igrač iz Italije ove sezone je nastupio na 14 mečeva i za 11,4 minuta po meču uspevao da postigne 2,9 poena i da ima 2,2 skoka. Polonara ima solidno evrogligaško iskustvo, jer je pre Efesa igrao i za Fenerbahče i za Baskoniju.

Za reprezentativca Italije su bili zainteresovani Virtus iz Bolonje, kao i izraelski Makabi, ali ambicije crveno-belih ove sezone govore da bi naredna destinacija krilnog igrača mogao biti upravo Beograd.

 

Ostavite komentar