Sport > Košarka

Ivanović se POJAVIO i odmah otišao na TRENING: Zvezda predstavila trenera

Duško Ivanović je rekao i kako je pre "50 godina" bio u Crvenoj zvezdi

Izvor: K1info

14/11/2022 > 14:09

podeli vest:

Ivanović se POJAVIO i odmah otišao na TRENING: Zvezda predstavila trenera
Foto: Starsport


Novi trener Crvene zvezde Duško Ivanović predstavljen je javnosti na konferenciji za medije, ali je pred novinarima bio samo četiri minuta.

Ivanoviću je prvo kasnio avion iz Podgorice, da bi posle svega dva pitanja novinara rekao da žuri na trening.

Foto: Starsport

 

- Ja ću vam ispričati, ali brzo jer moram da idem na trening. To je bilo pre jedno 50 godina, pa sam bio došao, pa sam otišao da studiram. Ali sudbina je htela da dođem u Crvenu zvezdu. Pratio sam tim: znam dosta, ali ne dovoljno. Pravu sliku ću imati kad počnem da treniram sa ekipom jer ono što vidiš kad si spolja je drugačije od onoga kad si u ekipi - rekao je Ivanović, između ostalog, pre nego što je otišao na trening.

On je na klupi "crveno-belih" zamenio Vladimira Jovanovića, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor sa klubom. Zadovoljstvo nije krio ni predsednik kluba Nebojša Čović.

- Ovom timu je potreban veći i snažniji autoritet. Vlada je dobro radio, ali potreban je autoritet. Ako hoćete vrhunski rezultat, iza toga ne mogu da stoje mame i tate, ili menadžeri. Može samo da stoji ogroman rad i ima još jedan faktor. Ogromna disciplina, samo tako možete da budete tim. Možete da imate deset MVP-jeva i da ne osvojite ništa. U prethodnom periodu se to nekima dogodilo. Mora da bude tim u kom svi zajedno gube i pobeđuju. Karakteristike Duška Ivanovića su te, nema potrebe da navodim gde je radio. Proveren je evroligaški trener - kaže Nebojša Čović i dodaje: 

Foto: Starsport

 

- Možda me brine da li ćemo da finansijski zatvorimo sve što smo postavili. Budžet se kreće na oko 10 miliona evra. To nije samo prvi tim, tu su stručni štab, juniori, pioniri... Svi. Nemamo manir da kombinujemo sa menadžerima ili kumovima. Ono što je u papirima je što je zvanično i što je tako. Kada sam došao 2011. imao sam problem da imam jedne ugovore u klupskoj administraciji, druge kod menadžera, a treće u FIBA. Trebalo nam je vremena da to iščistimo - 

Ivanović će na klupi debitovati u četvrtak, kada u dvoranu Aleksandar Nikolić stiže francuski Asvel.

Zvezda u ABA ligi ima skor 4-1, dok je u Evroligi poslednja sa samo jednom pobedom u sedam utakmica.

 

 

 

Ostavite komentar