Sport > Fudbal

Da li je bio PENAL ZA ARGENTINU? Šta vi mislite? (ANKETA)

Hrvatski mediji prenose da fudbalski svet smatra da je Argentina nezasluženo dobila penal

Izvor: K1info/nova.rs

13/12/2022 > 23:02

podeli vest:

Da li je bio PENAL ZA ARGENTINU? Šta vi mislite? (ANKETA)
Foto: Tanjug/AP/Frank Augstein


Penal za Argentinu u utakmici protiv Hrvatske je po mišljenju mnogih legendi fudbala nepostojeći. Ono što je sigurno je da je Argentina postavila rekord Mundijala, niko nikada nije izveo više penala od njih na Mundijalu. Čak pet.

Fudbaleri Argentine savladali su Hrvatsku sa 3:0 u polufinalu Svetskog prvenstva, ali se i dalje priča o penalu iz 33. minuta. Alvarez je tada pobegao odbrani Hrvatske, a Dominik Livaković ga je srušio. Isprva nije bilo nikakvo dileme da je u pitanju faul, ali je Kovačić poludeo na sudiju zbog prigovora.

Nakon penala je Argentina povela sa 1:0, a hrvatski „dnevnik.hr“ ocenjuje da fudbalski svet smatra da je Argentina nezasluženo dobila penal.

Anketa

Dankan Kastls, novinar kog prati gotovo 200 hiljada ljudi na Twitteru je napisao:

- Je li ovo novo pravilo za penale, isključivo za Argentince? - piše u njegovoj objavi.

 

 

Španska „Marka“ je objavila da čak 62 odsto čitalaca smatra da nije bio penal za Argentinu, tačnije da je Hrvatska oštećena, a hrvatski „dnevnik.hr“ je preneo navodne izjave Gerija Nevila, Jana Rajta i Roja Kina.

- Nema šanse da je ovo penal - rekao je navodno Nevil.

 

 

I Rajt je bio sličnog mišljenja:

- Nisu čak ni proverili VAR. Nemam ideju zašto. To nije penal - rekao je on, dok je Kin poručio da se "slaže sa momcima".

Naravno, treba znati i za vekovne razmirice Argentine i Engleske, pa je teško očekivati da će bilo ko sa Ostrva stati na stranu „gaučosa“.

 

 

Ostavite komentar

Ratko

a sta mene briga jel nekog bilo briga za sudjenje protiv Srbije ,naravno da nije ,da li se secate penala zad Mitrovicem protiv Svajcarske naravno da se secate pa nije podignuta tolika bura koliko za hrvate ..... da ne pricam dalje

14.12.2022 19:20