Sport > Time Out

"Ubili se" od ALKOHOLA zbog ISPADANJA: Englezi potrošili STOTINE MILIONA funti za jedno veče

Neki da bi utolili tugu, neki da bi što pre zaboravili na nesrećan rasplet događaja

Izvor: K1info/telegraf.rs

11/12/2022 > 17:07

podeli vest:

"Ubili se" od ALKOHOLA zbog ISPADANJA: Englezi potrošili STOTINE MILIONA funti za jedno veče
Foto: Tanjug/AP


Poznati su Englezi kao nacija koja voli da uživa u fudbalu, a da to često radi u jednom od mnogobrojnih pabova, kojih ima na desetine hiljada širom zemlje.

Jasno vam je da ništa drugačije nije bilo ni sinoć tokom meča sa Francuskom na Svetskom prvenstvu. Tražilo se mesto više, a rezervacije su bile popunjene danima unapred.

Međutim, veče se završilo katastrofalno po njih, pošto su poraženi (1:2), a sigurno će najviše žaliti zbog promašenog penala Harija Kejna iz 84. minuta utakmice koji im je mogao doneti barem produžetak.

Ispijali su, bez obzira na to, pivo za pivom. Neki da bi utolili tugu, neki da bi što pre zaboravili na nesrećan rasplet događaja.

Foto: Tanjug/AP

 

A prema istraživanju Global Date objavljenom u dnevnom listu "San", preko 30.000 pabova širom zemlje bilo je krcato do poslednjeg mesta. Za to vreme potrošeno je oko 350 miliona funti, odnosno 400 miliona evra!

Ovo je bio najveći promet posle kovid pandemije, a putem televizije je meč pratilo blizu 23 miliona Engleza, što je najveća publika još od finala Evropskog šampionata prošle godine kada je poraz Lavova od Italijana pratio 31 milion ljudi.

Širom zemlje su bile organizovane i velike fan-zone u kojima su se između ostalog našli i bivši asovi poput Tedija Šeringema i Dejvida Šomena. Navijači su se okupljali uprkos ledenim uslovima i snegu u pojedinim delovima zemlje.

Na kraju, morali su kućama sa tužnim izrazom lica. Ipak se ne vraća kući.

 

 

Ostavite komentar