Sport > Fudbal

Dokle HRVATSKE PROVOKACIJE: Dalić i posle Brazila pričao o RATU U JUGOSLAVIJI

Selektor "kockastih" dao pred kamerama, najblaže rečeno, čudnu izjavu

Izvor: K1info

09/12/2022 > 20:32

podeli vest:

Dokle HRVATSKE PROVOKACIJE: Dalić i posle Brazila pričao o RATU U JUGOSLAVIJI
Foto: Tanjug/AP


Sramotni ples, koji je kao super fora za Brazilce, a kojim oni realno ponižavaju svoje rivale kad im daju gol, više nećemo gledati na Svetskom prvenstvu u Kataru jer je "karioke" u četvrtfinalu pobedila Hrvatska posle izvođenja penala.

Ipak, izgleda da ćemo i dalje slušati hrvatsku sramotu i veličanje ustaštva, pošto je slektor "kockastih" Zlatko Dalić posle trijumfa nad Brazilcima za HRT izjavio da pobedu posvećuje - kako ih Hrvati zovu - "braniteljima", odnosno vojnicima koji su genocidnim akcijama proterivali i ubijali Srbe tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, sledeći tako tekovine ustaške NDH.

- Ovo je pobeda za hrvatski narod. Svaka čast momcima. Eliminisali smo najvećeg favorita. Ovo je Hrvatska. Nikada nas ne potcenjujte, rekao sam. Ovo nam nije kraj, idemo dalje. Ovo je pobeda Hrvatske, svi su dali sve od sebe. Želim pozdraviti sve svoje prijatelje koji pišu o Hrvatskoj. Uživajte, hrvatski branitelji, ovo je bilo za vas. Ovi moji igrači nisu normalni - rekao je Dalić.

Zašto se Dalić osvrnuo na građanski rat na ovim prostorima, i to posle meča protiv - Brazila - to će nam ostati da se pitamo, naročito ako znamo da je i FIFA, zbog ustaštva, nedavno kaznila Hrvate u Kataru.

Naime, tokom meča između Hrvatske i Kanade, navijači "kockastih" su porukama mržnje obasipali Srbina rođenog u Kninu, sada golmana Kanade i Crvene zvezde Milana Borjana. Osim što su mu vikali: "Borjane, ustašo", imali su i zastavu na kojoj su ga vređali i podsećali na zločinačku akciju Oluja iz 1995. godine, što je bilo više nego dovoljno da ih FIFA kazni.

 

Ostavite komentar