Sport > Fudbal

SELEKTOR HRVATA zna kako protiv BRAZILA: Mi ne smemo KAO SRBIJA

"Kockasti" igraju meč četvrtfinala Svetskog prvenstva protiv "karioka" u petak, 9. decembra, od 16.00 časova

Izvor: K1info

08/12/2022 > 18:19

podeli vest:

SELEKTOR HRVATA zna kako protiv BRAZILA: Mi ne smemo KAO SRBIJA
Foto: Starsport


Selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, upotrebio je Srbiju kao primer pred utakmicu četvrtfinala Svetskog prvenstva. Da podsetimo, u toj rundi takmičenja "kockasti" će igrati protiv Brazila, koji je ranije u grupi pobedio Orlove.

Na konferenciji za medije dan uoči utakmice Dalić je dobio pitanje da li je zajedno sa stručnim štabom pratio utakmicu Brazila i pobedu protiv Srbije rezultatom 2:0 u prvom kolu grupne faze.

- Gledali smo Srbiju protiv Brazila. Srbija je igrala sat vremena odlično, ali onda su igrači postali nervozni. Nakon gola se Brazil razigrao, a Srbija pala. Mi ne smemo da upadnemo u tu nervozu. Moramo da budemo disciplinovani i da čekamo priliku - rekao je Dalić.

Osvrnuo se selektor Hrvatske i na ples brazilskih fudbalera nakon svakog postignutog gola.

- Imaju svoj način veselja i zabave, tu pokazuju tim, zajedništvo, narav i karakter i to je njihovo pravo. Da li je to poštovanje prema protivniku ili ne, nebitno je. Ne bih voleo da moja ekipa tako slavi, ali to je karakter, nacija, takvi su kakvi jesu i to je lepo.

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić na konferenciji za medije pred meč sa Brazilom

Između ostalog, uporedio je utakmicu protiv "karioka" sa finalom iz 2018. godine, kada je u Moskvi Hrvatska izgubila od Francuske.

- Ovo će biti za nas utakmica kao finale u Rusiji. Mislim da je Hrvatska jedina manja država koja je nakon uspeha na jednom Svetskom prvenstvu ponovila uspeh na drugom. Nećemo na tome da stanemo, želimo da idemo dalje - poručio je Dalić.

 

Ostavite komentar